Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Adio cozi in supermarket-uri!
Cozile din supermarket-uri sunt o mare problema atat pentru cumparatori, cat si pentru managerii magazinelor.
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura de sofran
De multe ori, clientii care nu vor sa faca mari cumparaturi renunta pentru ca trebuie sa astepte pana sunt scanate codurile de bare de pe sute de produse.
In loc sa fie o placere sa faci cumparaturi rapid, intr-un magazin care iti ofera tot ce ai nevoie, este o corvoada. Pierzi timpul la cozi interminabile, inghiontit si inghesuit de ceilalti clienti care se grabesc. Si dupa toate acestea mai trebuie sa deserti tot cosul pe banda rulanta pentru a ti se face bonul de casa si a plati.
Clientii magazinelor Hertie din Germania au noroc: conecteaza repede scanerul portabil prin cardul de client, apoi merg prin departamentul de produse alimentare al magazinului din Frankfurt. Aici o conserva de ananas, dincolo o cutie de icre, putin mai incolo o sticla de vin – si se face totalul. Dupa care se indreapta spre casa de marcat, pentru a plati bonul deja imprimat. Cumparaturile au durat astfel doar cateva minute si nu mai este nevoie sa scoti toate produsele din cos pentru a le pune apoi la loc. Prin controalele aleatorii se poate indeparta pericolul unor furturi.
Faptul ca merita introduse asemenea sisteme de scanare manuala o demonstreaza si rezultatele unui studiu facut de specialistii englezi. In filialele lantului de supermarket-uri Safeway din Marea Britanie, care sunt dotate cu asemenea aparate, cifrele de afaceri au crescut deja cu 20% multumita noului sistem. In magazinele care au progresat foarte mult se face deja urmatorul pas: aici clientii platesc direct cu cartea de credit, fara ca macar sa mai intalnesca vreo casierita.
Costul unui sistem mobil de scanare este conform datelor oferite de Symbol Technologies de minimum 100.000 de euro. In acest pret intra 32 de scannere portabile pentru clienti, precum si hardware-ul si software-ul care conecteaza scanerele la sistemul de case si de administrare a marfurilor. Aparatul fix de scanare de la casa, cum este cel oferit de Siemens-Nixdorf costa cel putin 25.000 de euro. In comparatie cu celelalte case de marcat, la care angajatele citesc preturile, acestea sunt de doua ori mai scumpe.
Sistemele electronice la punctul de vanzare, deci autoservirea completa, sunt viitorul supermarket-urilor. Totusi atat aparatele mobile pentru scanat, cat si instalatiile fixe sunt inca in faza de testare.
Articole conexe
Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara
de Bianca TilaLoteria Romana cauta parteneri de afaceri
de Florin AmarieiAnul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri
de Florin AmarieiCNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit