Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacere de un milion de euro cu un produs suta la suta romanesc
Nu este nimic magic in aceasta afacere in intregime romaneasca si cu produse obtinute din fructe cultivate in livezile deja celebrei localitati Topoloveni. Aceasta afacere se bucura de succes prin munca, pasiune si produse de calitate fara aditivi alimentari. Magiunul de Topoloveni este primul produs traditional romanesc care a primit certificarea de Indicatie Geografica Protejata din partea Comisiei Europene, la data de 8 aprilie 2011.
Firma producatoare de magiun a ajuns la cifra de un milion de euro anul acesta dupa ce anul trecut se apropiase de aceasta cifra doar cu un singur produs, respectiv magiunul de Topoloveni.Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Aceasta firma isi diversifica periodic liniile de productie. In acest moment nu exista niciun contract de export pentru magiunul de Topoloveni, chiar daca acest produs participa la toate targurile internationale unde ar putea sa atraga atentia cumparatorilor.
Exista insa clienti fideli din alte tari care comanda insa direct din Romania, iar la pretul produselor se adauga in mod inevitabil si pretul de livrare. In acest moment se asteapta sa se incheie contracte stabile de export datorita faptului ca recent a fost obtinuta certificarea oficiala din partea Comisiei Europene.
Producatorul magiunului de Topoloveni isi doreste sa exporte aproximativ jumatate din cantitatea de magiun produsa anual, ceea ce insumeaza 200 de tone, aspect esential daca ne gandim ca 98% din cifra de afaceri este sustinuta de productia de magiun.
In acest moment, alaturi de magiunul de Topoloveni, peste 1.000 de denumiri de produse protejate in baza legislatiei privind protectia indicatiilor geografice figureaza pe lista Comisiei Europene, a denumirilor de origine si a specialitatilor traditionale.
In momentul in care denumirea unui produs este publicata in Jurnalul oficial al UE ca marca inregistrata, asta inseamna ca produsului i-a fost recunoscuta autenticitatea, traditia, istoria, aria geografica, reputatia si a calitatilor exceptionale.
Articole conexe
4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time
de Florin Amariei3 idei de afaceri romanesti au fost premiate de Total
de Florin AmarieiIdei de afaceri acceptate in programul Innovation Labs
de Florin AmarieiIdei de afaceri pe care mizeaza cei din Occident
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit