Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere de un milion de euro cu un produs suta la suta romanesc

de Liliana Constantin 13 Mai. 2011 5545
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu este nimic magic in aceasta afacere in intregime romaneasca si cu produse obtinute din fructe cultivate in livezile deja celebrei localitati Topoloveni. Aceasta afacere se bucura de succes prin munca, pasiune si produse de calitate fara aditivi alimentari. Magiunul de Topoloveni este primul produs traditional romanesc care a primit certificarea de Indicatie Geografica Protejata din partea Comisiei Europene, la data de 8 aprilie 2011.

Firma producatoare de magiun a ajuns la cifra de un milion de euro anul acesta dupa ce anul trecut se apropiase de aceasta cifra doar cu un singur produs, respectiv magiunul de Topoloveni.

Aceasta firma isi diversifica periodic liniile de productie. In acest moment nu exista niciun contract de export pentru magiunul de Topoloveni, chiar daca acest produs participa la toate targurile internationale unde ar putea sa atraga atentia cumparatorilor.

Exista insa clienti fideli din alte tari care comanda insa direct din Romania, iar la pretul produselor se adauga in mod inevitabil si pretul de livrare. In acest moment se asteapta sa se incheie contracte stabile de export datorita faptului ca recent a fost obtinuta certificarea oficiala din partea Comisiei Europene.

Producatorul magiunului de Topoloveni isi doreste sa exporte aproximativ jumatate din cantitatea de magiun produsa anual, ceea ce insumeaza 200 de tone, aspect esential daca ne gandim ca 98% din cifra de afaceri este sustinuta de productia de magiun.

In acest moment, alaturi de magiunul de Topoloveni, peste 1.000 de denumiri de produse protejate in baza legislatiei privind protectia indicatiilor geografice figureaza pe lista Comisiei Europene, a denumirilor de origine si a specialitatilor traditionale.

In momentul in care denumirea unui produs este publicata in Jurnalul oficial al UE ca marca inregistrata, asta inseamna ca produsului i-a fost recunoscuta autenticitatea, traditia, istoria, aria geografica, reputatia si a calitatilor exceptionale.


Tags: magiun topoloveniidei de afaceriafacere de succesmarca inregistratacertificarea de indicatie geografica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

3 idei de afaceri romanesti au fost premiate de Total

de Florin Amariei
03 Apr 2019
Startupperul anului si-a ales castigatorii in Romania. Cele 3 idei de afaceri romanesti premiate vor beneficia de fonduri in valoare totala de 25.000...

Idei de afaceri acceptate in programul Innovation Labs

de Florin Amariei
04 Mar 2019
Innovation Labs a anuntat acceptarea a nu mai putin de 23 de idei de afaceri in accelerator. Iata care sunt acestea. In urma primei etape denumita...

Idei de afaceri pe care mizeaza cei din Occident

de Florin Amariei
12 Mar 2020
In anul 2020 totul pare a fi dominat de un avans tehnologic cat mai rapid si puternic sau de dezvoltarea inteligentei artificiale, insa sunt si alte...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]