Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de pretutindeni -Paznic de case (homesitter)

de Silvia Bucsan 03 Apr. 2007 4938
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Homesitterii sunt pensionarii activi care, in schimbul unei remuneratii modice, preiau intretinerea caselor si locuintelor pe perioada cat proprietarii sunt in vacanta, ocupandu-se atat cu paza, cat si cu ingrijirea plantelor si a animalelor.


Proprietarii, la randul lor, sunt bucurosi, pentru ca trei saptamani de supraveghere completa costa numai 600 de euro (in Germania), o suma care le este accesibila dat fiind ca cei mai multi ei sunt persoane cu venituri mari.

Homesitterii sunt recomandati de o agentie specializata, care se ocupa de recrutarea lor si de promovarea serviciului. "Pentru o astfel de agentie, nu ai nevoie de un birou mare si nici de personal calificat. Afacerea poate fi condusa prin telefon de la domiciliu", spune Helmut Brenig, 33 ani. El a demarat o astfel de afacere intuind, pas cu pas, cam ce era de facut. Astazi are cca 20 de colaboratori, care nu primesc un salariu fix, ci sunt platiti in functie de numarul de contracte executate.

Brening depune o munca de 4 ore/zi conducand agentia, in paralel cu un alt loc de munca. Cifra sa de afaceri este de 6.500 de euro/luna, din care ii ramane un castig de 2.500 de euro inainte de plata impozitului. Cei 20 de supraveghetori sunt platiti cu 60 de euro/saptamana. El considera ca sansele de castig depind de o publicitate de efect, in care rolul principal il are explicarea cat mai detaliata a serviciului oferit. Apoi succesul este asigurat de alegerea corecta a colaboratorilor.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Cum demarati afacerea?
Perioada de lansare este de circa trei luni, dar unele agentii fac insa profit abia dupa doi ani. Cauza este necunoasterea serviciului de catre public. Aceasta inseamna ca trebuie sa familiarizati mai intai piata cu ceea ce oferiti. Orice actiune publicitara trebuie sa contina intreaga gama de servicii disponibile, iar orice apel telefonic sau material scris au datoria de a da cat mai multe informatii cu putinta. Apelati la anunturi de mica publicitate pentru a atrage atentia asupra agentiei.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Cum va gasiti colaboratori?
Aici nu veti duce lipsa de solicitanti, pentru ca sunt destui pensionari care doresc sa castige un ban in plus. Ei sunt mereu multumiti de o schimbare de decor, au mult timp liber si sunt disponibili 24 de ore din 24. Nu numai barbati, ci si femei sau chiar cupluri pot face aceasta munca.

A nu se deduce insa ca puteti primi cu bratele deschise orice solicitant. Specificul afacerii cere ca fiecare colaborator sa fie verificat pe baza documentelor trimise si nu numai. De exemplu, studierea trecutului colaboratorilor este un demers absolut necesar, caci de el depinde existenta firmei dvs. Daca ati dat-o in bara o odata, nimeni nu va va mai acorda o a doua sansa.

Daca un solicitant vi se pare corespunzator ocupatiei de homesitter, veti purta cu el o discutie. Este o modalitate de a va face o imagine asupra respectivului. Vizitati-l la el acasa (stabiliti-va in asa fel traseul, incat, intr-o zi, sa puteti vizita mai multi solicitanti). Daca impresia a fost pozitiva, ii trimiteti o instiintare scurta, cum ca a fost introdus in baza dvs. de date, precum si un print cu regulile pentru homesitteri. Regulile le trimiteti in dublu exemplar, unul fiind emis inapoi dupa semnarea de catre solicitant.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Reguli pentru paznic

1.  Paznicul apare cu cel putin 4 ore inaintea plecarii proprietarului, spre a lua in primire locuinta. Discuta cu acesta, parcurg impreuna lista de sarcini si clarifica eventualele neclaritati.

2.  Paznicul nu are voie sa paraseasca mai mult de 3 ore casa in timpul zilei si mai mult de o ora dupa lasarea serii.

3.  Dupa ora 22.00, nu este permisa primirea musafirilor.

4.  Nu se admit petreceri.

5.  In caz de imbolnavire, paznicul va anunta agentia.

6.  In caz de alte urgente (foc, spargerea unei tevi), se va anunta agentia.

7. Paznicul nu are dreptul sa divulge adresa de concediu a proprietarului.

8.  Orice apel telefonic va fi notat cu data, ora si continutul discutiei.

9.  Orice telefon dat de paznic va fi cat de scurt posibil.

10.  Toate cheltuielile cu privire la cumparaturile necesare inventarului casei se dovedesc cu chitante.

11.  Cazurile deosebite se discuta cu agentia.

[pagina_noua]

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Toti colaboratorii trebuie inregistrati cu maxima seriozitate, in plus fiecare primeste o legitimatie personala. Adresa si informatiile suplimentare preluate din chestionarul pentru homesitteri le transcrieti pe o fisa format A5. Ordonarea o faceti dupa codul adresei - astfel veti gasi rapid persoanele disponibile in imediata vecinatate a clientului.

Repetam inca o data, deoarece este deosebit de important: daca aveti o cat de mica indoiala cu privire la candidat, respingeti-l politicos, trimitandu-i toate documentele inapoi. Un singur paznic "fals" va poate duce de rapa firma. Si cum asta se afla repede, clientii va vor ocoli.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Castigarea clientelei
Factorul cel mai important este publicitatea. Daca apelati la anunturi de mica publicitate, alegeti un semn grafic distinctiv, de exemplu un chenar in forma de casa. O mana lasata asupra unei case pe care pare ca o ocroteste este, de asemenea, o idee buna.

In ceea ce priveste textul, alegeti fie o formulare strict informativa, fie una dramatica, care sa faca referire la stresul creat de spargerea casei. Aceasta publicitate "horror" nu este pe placul oricui, dar atrage atentia. Nu faceti economii in ceea ce priveste frecventa anunturilor. Daca valoarea contractului de publicitate este mare, insistati asupra unei plasari bune in cadrul paginii.

Ideal este sa apara si un scurt reportaj pe marginea acestui tip de serviciu. Este scump, dar asigura anuntului un grad mai mare de audienta. Nu disperati daca pana la pranz n-a sunat nimeni: clientii reactioneaza deseori la mult timp dupa aparitia anuntului.

O firma din regiunea Ruhr-ului a inserat anunturi in reviste foarte specializate, mergand pe ideea: "Serviciul este destinat cu precadere oamenilor din categoriile cu venituri mari - doctori, avocati, intreprinzatori. De ce sa nu ne adresam lor direct?" Rezultatul a fost un real succes: in urma unui anunt intr-o revista pentru medici, au sunat 17 persoane interesate.

Foarte eficienta este si trimiterea direct catre potentialii clienti a unor scrisori publicitare. O astfel de scrisoare se adreseaza direct persoanei vizate si prezinta mult mai multe informatii in comparatie cu un anunt. Important este ca prin aspectul general al ofertei sa creati o impresie de seriozitate si profesionalism. Elaborati scrisoarea in asa fel incat sa nu ramana intrebari fara raspuns. Faceti cunoscute atat conditiile de activitate, cat si cele de plata. Anexati si un formular pentru rezervarea serviciilor pentru o anumita perioada. Iata cateva recomandari:

1.  Prezentati o statistica despre furturi si efractii, in special in perioada concediilor. Datele le luati de la Politie.

2.  Explicati modalitatea prin care homesitterul a fost controlat si selectat. Amintiti ca orice dubiu cu privire la seriozitatea sa a fost inlaturat si ca angajatii firmei au simtul raspunderii. Clientul poate alege intre fumator/nefumator, expert in caini sau in cai etc.

3.  Enumerati indatoririle paznicului.

4.  Descrieti in amanunt cum se deruleaza activitatea, povestiti un caz concret.

5. Raspundeti in avans la patru dintre cele mai arzatoare probleme:
a)  "Il pot ruga pe homesitter sa-mi faca ordine in garaj?"
Raspuns: Paznicul este raspunzator numai de activitatile angajate prin contract; alte munci nu pot fi executate.
b)  "Ce se intampla daca apare un caz de urgenta?"   
Raspuns: Homesitterii sunt instruiti sa anunte in astfel de cazuri agentia. In caz de pericol iminent (foc, spargerea unei tevi, scurgere de gaze), homesitterul preia responsabilitatea si anunta organele competente.
c)  "Ce nevoi are un homesitter?"
Raspuns: Paznicul trebuie considerat membru al familiei, el trebuie sa aiba acces la bucatarie, televizor si radio, dus. El si proprietarul vor discuta toate problemele, clarificandu-le din timp.
d)  "Ce se intampla daca homesitterul mi se pare antipatic sau nu-l pot accepta dintr-un anumit motiv?"
Raspuns: Sistemul de selectie face acest lucru putin probabil, caci homesitterul este ales special pentru doleantele unui anumit client. Daca, totusi, apar nemultumiri, exista oricand posibilitatea de a se apela la alta persoana.

[pagina_noua]

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

6)  Adaugati adresa si numarul de telefon. Lista de preturi o anexati separat, pentru ca, in cazul modificarii, sa nu trebuiasca retiparita intreaga scrisoare.

La sfarsit adaugati o propozitie publicitara de efect de genul: "Noi ramanem cand dvs. plecati - Homesitters", "Suntem aici pana va intoarceti - Homesitters", "Mai bine un strain invitat decat unul neinvitat" sau "Paznici de case - va scutim de surprize neplacute la intoarcerea din concediu".

Reclama constituie, pentru inceput, cheltuiala cea mai semnificativa. Controlati, asadar, de fiecare data efectul actiunilor publicitare intreprinse. Cea mai buna publicitate este cea gratuita, adica un articol in ziarul local. Redactiile vor fi bucuroase sa-l publice, caci serviciul este relativ nou. Daca obtineti o prezentare la radio sau TV, imaginea dvs. se va imbunatati imediat, deoarece audio-vizualul aduce o mare doza de credibilitate. Nu in ultimul rand, profitati de propaganda orala. Pentru agentiile serioase, grosul afacerii il reprezinta intermedierea de homesitteri catre aceiasi clienti, care in trecut au fost multumiti.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Preturi
Agentiile care functioneaza la ora actuala in Germania practica urmatoarele tarife:
* 30 euro/zi, supravegherea simpla;
* 32-35 euro/zi, cu ingrijirea animalului de casa sau preluarea altor servicii suplimentare. Pentru munca in gradina sau altceva asemanator se cer 5 euro/ora. Asadar, pretul pe o saptamana este de minimum 210 euro, din care 60 revin homesitter-ului. Daca durata contractului este mai mare, oferiti reduceri de 5-10%.

Idei de afaceri: Paznic de case (homesitter)

Sediul agentiei
Agentia poate fi amplasata oriunde, pentru ca majoritatea contactelor cu clientii si paznicii se deruleaza prin telefon. Telefonul este, de asemenea, si un mijloc de control prin care supravegheati munca (prezenta sau lipsa) paznicului. Agentiile infiintate pana acum in Gemania isi au sediul in orasele mari sau in zonele aglomerate.

Pe langa telefon este nevoie de o masina de scris si de un birou decent. Unii clienti doresc sa stea de vorba cu dvs. si nu face impresie buna sa ii primiti in bucatarie. Ganditi-va mereu ca vindeti sentimentul de siguranta, ca urmare e necesar sa treziti increderea clientului. Numai o imagine serioasa si raspunsuri fara ocolisuri va pot da prestanta necesara.

Pe cartile de vizita este bine sa fie tiparit si un mic text publicitar sugestiv (scrisorile se arunca, cartile de vizita raman). Mai aveti nevoie de un fiset solid pentru banca de date, la care numai si numai dvs. trebuie sa aveti acces. Ce s-ar intampla daca fisele cu perioadele de concediu ale clientilor ar pica in mainile hotilor?

Ideea supravegherii caselor in timpul concediilor s-a raspandit, dar patronii agentiilor mai au de dus inca multa munca de lamurire. Greutatile apar din cauza temerii (firesti) a oricui de a-si lasa casa in mainile unor persoane straine. Argumentele solide si recomandarile obtinute de la clientii multumiti sunt insa de mai mare ajutor.



Tags: idei de afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]