Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in Rusia: Laptele de elan vindeca ulcerul

de Ilinca Dobrescu 05 Mai. 2014 2971
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In Rusia, in orasul Kostroma, la aproximativ patru ore distanta de Moscova, oamenii trateaza ulcerul cu lapte de elan, noteaza Recolta.eu.

De-a lungul a trei decenii, in sanatoriul Ivan Susanin din Kostroma, laptele de elan s-a dovedit a fi un adevarat tratament pentru ulcer si numeroase alte boli.

Secretul? Laptele de elan este bogat in grasime, cu circa 10% si cu o cantitate aproape dubla de aminoacizi, fata de laptele de vaca. Mai mult, laptele de elan contine enzime care distrug bacteriile responsabile pentru aparitia ulcerului.

Sursa de lapte de elan este ferma de elani din orasul Sumarokovo. Ferma a fost fondata in 1966, pentru a adaposti mai mult de 800 de elani. In prezent, ferma mai are in proprietate doar 30 de astfel de animale.

Cu privire la comportamentul elanilor, Alexander Minaev, cercetator-sef in cadrul Academiei Ruse de Stiinte, noteza, citat de Recolta.eu: "Nu am lucrat prea mult cu vite si cu cai, insa munca pe care am desfasurat-o in preajma elanilor este mult mai interesanta, pentru ca ei sunt blanzi, liberi si salbatici in acelasi timp."

In medie, o femela elan produce in medie intre unu si sase litri de lapte, zilnic. Cu toate ca laptele de elan este un produs terapeutic verificat, afacerea nu este deloc profitabila din punct de vedere economic. Locatia a ramas deschisa doar pentru atractvitatea turistica.

"Ferma de elani este un centru de educatie ecologica. Ea ofera o oportunitate unica de comunicare imediata intre oameni si aceste animale salbatice deosebit de inteligente", a mai notat Alexander Minaev, mentionand ca "locatia este insa si un centru de conservare care permite reproductia, relocarea si reintregirea efectivului de elani."


Tags: afaceri inediteafaceri de pretutindeni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri inedite cu albinele - regine

de Dragos Craciun
05 Ian 2015
"Suntem mari exportatori de albine-regina. Albinele noastre ligure - afirma Sergio Massi de la Institutul National de Apicultura din Bologna - sunt...

Aviz amatorilor de idei de afaceri inedite! 12 servicii pe care doar cei mai bogati si le permit

de Idei de afaceri
30 Oct 2014
Persoanele din categoria "bogati" nu au numai locuinte si masini foarte scumpe, dar platesc si pentru anumite servicii sau placeri care le fac viata...

Afaceri inedite: bijuterii din arme de foc

de Ana Radulescu
10 Mar 2014
Doi tineri din New York, sot si sotie, au lansat in 2013 o afacere cel putin neobisnuita. Liberty United, firma lor, se ocupa cu transformarea...

Afaceri de pretutindeni: Harnasamente decorative pentru cai

de Silvia Bucsan
27 Nov 2008
Idei de afaceri: Harnasamente decorative pentru cai Petra Holderer (34 de ani) administreaza impreuna cu sotul sau o ferma de 5 ha in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]