Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile de familie din Romania nu sunt vizibile la nivel global

de Florin Amariei 25 Feb. 2019 3187
3.75 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania nu are nicio afacere den familie in topul global realizat de EY. Situatia vecinilor nostri nu este nici ea buna la acest capitol.

Veniturile totale generate de cele mai mari 500 de afaceri de familie din lume au crescut cu 9,9% in ultimele 24 de luni, conform clasamentului global- Global Family Business Index 2019 realizat de EY si Universitatea din St. Gallen, Elvetia. In acelasi timp, numarul afacerilor de familie din sectoarele bazate pe tehnologie a crescut semnificativ ca reprezentare in acest clasament in aceeasi perioada, de la 28% in 2017 la 38% in editia din acest an.
 
„In Romania, multe dintre firmele de familie au ajuns la momentul tranzitiei de la prima la a doua generatie, iar media celor care reusesc tranzitia este mai mare in Romania fata de media la nivel global, conform estimarilor noastre. Totodata, merita observat faptul ca tanara generatie adopta cu mai multa usurinta noile tehnologii, multe dintre firmele nou aparute fiind din domenii legate de tehnologie, care necesita investitii mai mici in prima faza”, arata Alexandru Lupea, Partner, Assurance, EY Romania.
 
Cea de a treia editie bienala a Global Family Business Index (indicele global al afacerilor de familie) cuprinde o analiza a celor mai mari 500 de afaceri de familie din lume in functie de venituri, in conducerea carora sunt implicate cel putin doua generatii.
 
Potrivit indicelui, companiile nou intrate in editia din acest an au o istorie un pic mai scurta, sunt mai mari si cu o probabilitate mai mare de a fi listate public. Se observa astfel o scadere a varstei medii a firmelor, de la 80,38 de ani in 2017 la 79,92 de ani in 2019 si o crestere a veniturilor medii ale companiilor de familie, la 14,96 miliarde de dolari in 2019 fata de 13,62 miliarde de dolari in 2017.
 
In functie de zonele geografice, Europa se situeaza pe primul loc, cu 46% dintre cele mai mari afaceri de familie din lume cu sediul pe continent, urmata de America de Nord, unde isi au sediul 30% dintre companiile analizate. Numarul firmelor din Europa cuprinse in indice a crescut de la 224 in 2017 la 230 in editia din acest an a indicelui, amplificat de noile companii intrate in clasament, provenind din Germania (11 companii). In America de Nord s-a inregistrat o usoara scadere de la 154 de firme in 2017 la 150 in acest an, cu doar 7 companii noi in clasament, fata de 49 in 2017.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacerifamilieromaniaglobal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]