Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile din Wuhan, dupa ridicarea carantinei: Clienti putini si sperante multe

de Florin Amariei 21 Apr. 2020 2117
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din Wuhan au inceput incet-incet sa se redeschida, dupa ce carantina a fost ridicata. Clientii inca sunt reticenti, iar pierderile se intrevad a fi recuperate cu greu.

Wang Jing, proprietara unui restaurant, estimeaza ca a pierdut 3 milioane yuani de cand Wuhan a fost inchis, mai mult de doua luni, pentru a preveni raspandirea virusului.
 
Pe masura ce autoritatile au ridicat din masuri in orasul din provincia Hubei, doamna Wang si-a repornit business-ul vechi de 11 ani. In perioada izolarii, ea a asigurat mancare pentru echipele medicale din Guandong si, totodata, unor clienti.
 
"In acest moment, noi livram prin intermediul aplicatiilor Meituan si Ele. Dar sunt putine comenzi pentru ca nu toata lumea din Wuhan apreciaza mancarea cantoneza”, spune antreprenoarea in varsta de 66 de ani.
 
Restaurantul, care de obicei poate primi 400 de persoane pe doua etaje, este de obicei plin in weekend si are pe luna o cifra de afaceri de 1 milion yuan. Cum nu sunt permise adunarile mari de oameni, afacerea a mers greu. Facturile la utilitati au ramas neplatite in timp ce ea se straduieste sa ofere salariile celor 10 angajati.
 
"Imi spun ca daca reusim sa ne mentinem pana in iulie sau august, pe urma va fi bine”, afirma ea.
 
Industria alimentara si a bauturilor a fost afectata puternic, iar restaurantele care in Anul Nou Chinezesc faceau foarte multi bani au trebuit sa faca rambursari dupa ce izolarea a fost anuntata pe 23 ianuarie, cu doar doua zile inainte de inceperea sarbatorilor.
 
Majoritatea mall-urilor pe care The Straits Times le-a vizitat, erau inca inchise sau aveau cateva restaurante si cafenele deschise, care ofereau produsele pentru a fi luate acasa. Lanturile de cafenele precum Starbucks si Costa au improvizat ghisee la intrare, unde clientii primeau ce au comandat. Comenzile erau facute pe o aplicatie de telefon.
 
Saptamana trecuta multi comercianti au protestat in fata unui mall din Wuhan cerand o scadere a chiriei.
 
Intr-un clipurile video care au fost imediat sterse de pe retelele de socializare, detinatorii de standuri au fost vazuti stand in fata Grand Ocean Department Store in timp ce ofiterii de politie se uitau.
 
"Scutiti-ne pe chiria pe un an sau rambursati-ne banii din contractul de inchiriere”, au scandat ei.
 
La magazinul sau in care vinde bauturi, tigari si diferite produse de mancare, un antreprenor de 52 de ani, care vrea sa fie cunoscut doar ca domnul Sun, este ingrijorat de afacerea sa.
 
"Ca magazine de cartier, noi depindem de rezidentii din zona, dar oamenii se tem sa mai iasa afara (din cauza virusului)”, spune el.
 
a Yishion, un outlet de haine, clientii erau pusi sa-si dezinfecteze mainile, sa scaneze un cod de sanatate si sa-si ia temperatura inainte sa aiba voie sa intre in magazin. O angajata a magazinului spune ca este limitat numarul hainelor pe care un client poate sa le probeze, iar hainele sunt dezinfectate dupa. Ea a dezinfectat trei haine in acea zi.
 
Alte persoane din industria modei, precum doamna Qiu Beiwen, nu sunt siguri ca se pot intoarce la munca sau daca compania va avea vreun viitor.
 
"Este ceva la care incercam sa nu ne gandim avand in vedere ca incercam sa supravietuim si trecem de zilele astea”, spune doamna Qiu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceriwuhancoronavirusredeschidere afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]