Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agriconomie, Amazonul agricultorilor

de Marian Curelaru 06 Mai. 2014 2874
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Site-ul francez de comert online "Agriconomie" le propune agricultorilor o gama larga de produse pentru activitatea lor. Obiectivul sau: sa devina un Amazon al sectorului primar, aflat in plin proces de modernizare in ultimii ani, si sa dezvolte o platforma care va permite agricultorilor sa cumpere online toate produsele necesare exploatatiei lor.

Dupa modelul companiei Amazon, lider mondial al comertului online, intreprinderea franceza vrea sa-si vanda produsele cu amanuntul, dar si prin oferta directa a vanzatorilor pe platforma "Agriconomie". "Vrem, inainte de toate, sa propunem ingrasaminte si materiale la cel mai bun raport calitate pret", explica Clement Le Fournis, cofondator al societatii.
 
Proiectul platformei de vanzari de produse agricole a fost gandit in urma cu un an de catre doi fii de agricultori din Champagne-Ardenne, Paolin Pascot si Clement Le Fournis, carora li s-a asociat apoi si Dinh N'Guyen. Echipa are in prezent opt membri si isi propune sa-si dubleze efectivele pana la sfarsitul acestui an.
 
"Agriconomie" obtine venituri din procentul la produsele cumparate de la furnizori si apoi revandute agricultorilor, precum si din comisionul perceput la articolele vandute de terti pe platforma sa.
In plina dezvoltare comerciala, societatea vrea sa-si extinda catalogul dincolo de ingrasamintele pe care le vinde acum, oferind o intreaga gama de utilaje, produse fitosanitare, seminte, piese de schimb si unelte. "Pe termen scurt, vrem sa le permitem agricultorilor sa cumpere de pe un singur site toate produsele necesare afacerii lor", declara Clement Le Fournis. "Iar pe termen lung, vrem sa devenim un actor de referinta pentru fermieri", completeaza acesta. 
 
Alte piste de dezvoltare sunt in stadiu de proiect, cum ar fi realizarea unei aplicatii mobile, cu ajutorul careia agricultorii sa poata comanda produse direct din teren.
Dezvoltandu-se intr-un sector in plina evolutie, "Agriconomie" incearca sa usureze munca fermierilor si, in acelasi timp, sa se impuna ca un precursor si lider al comertului online pe aceasta nisa.
 


Tags: afacerifrantaagricultoricomert onlineagriconomieamazon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Spania va fi tara in care Amazon investeste o suma record

de Florin Amariei
08 Iun 2021
Gigantul american pentru comert electronic Amazon anunta o investitie record in Spania. Prezenta din 2012 in tara iberica, compania a anuntat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]