Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Airbag contra grindinei

de Marian Curelaru 14 Mar. 2014 5852
3.88 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In unele regiuni este riscant sa-ti lasi masina sub cerul liber, expusa capriciilor vremii. Grindina cu "piatra" cat oul de porumbel nu mai reprezinta de mult o raritate in multe zone, iar masinile ies destul de sifonate in urma unor astfel de fenomene meteorologice. Pentru a diminua aceste riscuri, o companie americana a conceput un sistem care protejeaza masinile contra grindinei.

Diverse studii estimeaza la circa 250.000 numarul vehiculelor afectate anual in SUA de grindina, cu un cost mediu al reparatiilor de 3.100 de dolari. Si chiar daca aversele de grindina devastatoare nu sunt la fel de frecvente la noi, asta nu inseamna ca suntem la adapost de asemenea evenimente, cel mai adesea imprevizibile ca manifestare si ca amplitudine.
Nu toata lumea detine un garaj sau un adapost pentru a-si proteja masina de grindina, asa ca o societate din Texas propune un uimitor sistem de airbag exterior pentru a evita acest tip de "bombardament".

Hail Storm Products LLC (http://www.hailstormproducts.com/) este creatoarea produsului Hail Protector, o husa pentru masini asociata unei aplicatii Android si iOS. Sistemul se bazeaza pe predictiile meteorologice nationale pentru a-i trimite o avertizare utilizatorului cu 30 pana la 60 de minute inaintea caderilor de grindina estimate, sub forma unei alerte pe mobil sau prin e-mail.

Utilizatorul este astfel invitat sa-si protejeze vehiculul cu o husa care cuprinde doua straturi si legaturi care se petrec pe sub masina. Ventilatoare cuplate la un mic compresor permit apoi umflarea husei, pentru a oferi o protectie sub forma unei perne de aer caroseriei masinii, iar totul poate fi activat cu ajutorul unei telecomenzi.

Capabil sa umfle husa in doar 5 minute, dispozitivul poate proteja vehiculele de aversele de grindina de marimea unei mingi de baseball.

In afara de protectia contra grindinei, sistemul protejeaza contra razelor ultraviolete, este complet impermeabil si permite circulatia aerului si atunci cand nu este umflat. Sistemul este disponibil la preturi intre 299 si 399 USD, in functie de dimensiuni.

Clipul video urmator arata umflarea dispozitivului Hail Protector, accelerata de 25 de ori.
http://www.youtube.com/watch?v=t_3E9AaRjks&feature=player_embedded


Tags: inventiiairbagprotectie contra grindineiauto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Intel investeste in Europa. Vestea este una extrem de buna pentru industria auto

16 Mar 2022
Intel s-a hotarat si investeste 80 de miliarde de euro in Europa. Anuntul este primit cu bucurie de industria auto. Iata de ce! Acest plan include...

Tesla, oficial cea mai valoroasa companie auto din lume

de Florin Amariei
02 Iul 2020
Tesla a reusit sa devina in mod oficial cea mai valoroasa companie auto din lume, dupa ce capitalizarea de piata a depasit-o pe cea a Toyota....

Tesla este, in mod oficial, cea mai valoroasa companie auto din SUA

de Florin Amariei
25 Oct 2019
Tesla a reusit sa depaseasca General motors si a devenit oficial cea mai valoroasa companie auto din Statele Unite ale Americii (SUA). Acest lucru...

5 inventii accidentale care au schimbat lumea

de Alexandra Popescu
02 Iun 2014
Sunt atatea inventii de electrocasnice si mancare care fac parte din viata noastra de zi cu zi, insa habar nu aveam despre ele ca sunt produsul unor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]