Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alte 11 afaceri, adaugate pe lista neagra a SUA

de Florin Amariei 16 Sep. 2020 1916
4.17 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Alte 11 afaceri au fost adaugate pe lista neagra a SUA si vor suferi sanctiuni economice. Relatiile americano-chineze sunt din ce in ce mai tensionate.

Aceasta initiativa - considerata calomnioasa de China, care a amenintat sa actioneze pentru a-si apara intreprinderile - consta in interzicerea companiilor americane sa se aprovizioneze de la intreprinderile vizate fara sa fi obtinut in prealabil o autorizatie de la statul american.
 
Departamentul american al Comertului acuza intreprinderile respective de faptul ca au recurs la munca fortata a uigurilor si altor minoritati musulmane.
 
Pe lista neagra cu intreprinderi si institutii chineze pe care Washingtonul le acuza de faptul ca sunt implicate in aduceri atingere drepturilor minoritatii uigure se aflau deja 37 de organizatii.
 
Intre cel 11 intreprinderi din acest al treilea val de sanctiuni se afla o intreprindere in domeniul textil a carui casa-mama produce haine pentru marcile Ralph Lauren, Tommy Hilfiger si Hugo Boss si un furnizor de componente iPhone produs de Apple intre ai carui clienti se afla de asemenea Amazon si Microsoft.
 
Pe lista se afla si intreprinderi specializate in analize genetice, filiale ale Institutului Genomului de la Beijing care au legaturi cu Guvernul chinez.
 
”Beijingul incurajeaza in mod activ atat parctici condamnabile de munca fortata, cat si colectarea si analizarea abuziva a ADN-ului cu scopul de a-si reprima cetatenii”, a declarat secretarul american al Conertului Wilbur Ross, citat intr-un comunicat.
 
La Beijing, un purtator de cuvant al Ministerul de Externe a apreciat ca Statele Unite incearca sa loveasca intreprinderile chineze si sa denigreze politica chineza in Xinjiang sub pretextul protejarii drepturilor omului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afacerilista neagrasua

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]