Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANBR: Taxa pe bauturile cu zahar e discriminatorie

de Florin Amariei 02 Aug. 2019 3058
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR) a anuntat ca a aflat "cu mare surprindere" de taxa pe bauturile cu zahar si sustine ca aceasta se va resimti in buzunarile romanilor.

”Asociatia Nationala a Bauturilor Racoritoare (ANBR) a aflat cu mare surprindere, din presa, de intentia Guvernului Romaniei de a introduce o taxa suplimentara pentru bauturile racoritoare cu continut de zahar. Consideram ca aceasta masura ar fi discriminatorie si disproportionata, iar unicul sau scop pare sa fie cresterea incasarilor la bugetul de stat. Initiativa Guvernului Romaniei reprezinta o suprataxa ce va afecta direct consumatorul roman”, arata un comunicat al ANBR referitor la intentia Guvernului de a introduce din septembrie o taxa pe bauturile racoritoare cu continut ridicat de zahar, cu un impact de circa 1 leu pe litru.
 
Asociatia precizeaza ca, in urma cu patru luni, aceeasi majoritate parlamentara a respins prin vot in plen o initiativa similara a USR de taxare suplimentara a bauturilor racoritoare. Respingerea a fost motivata de faptul ca masura era discriminatorie.
 
”ANBR considera ca taxa este ineficienta din cauza impactului negativ in economie si pentru ca nu genereaza schimbari care sa duca la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Totodata taxa este discriminatorie pentru ca bauturile racoritoare reprezinta in medie, doar 3% din aportul caloric zilnic al unui adult”, precizeaza reprezentantii asociatiei.
 
ANBR afirma ca a initiat deja demersuri pentru a relua discutiile cu reprezentantii autoritatilor privind ”efectele nefaste ale aceste initiative” pentru economia romaneasca: cresterea preturilor la raft cu pana la 90%, scaderea semnificativa a contributiilor (impozit pe profit, taxe salariale) la bugetul statului, disponibilizari si cresterea inflatiei. Foarte important, va fi afectat intregul lant valoric al acestui sector economic, care are peste 60.000 de angajati, de la fermierii romani ce cultiva sfecla de zahar, la producatorii de materii prime si echipamente si pana la distribuitori si magazine.
 
”Studiile de specialitate, fie ca vorbim despre studii ale Comisiei Europene sau ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, confirma faptul ca un stil de viata sanatos este incurajat in primul rand prin programe de educatie si informare si nu prin taxare suplimentara. Astfel, taxa pe bauturi racoritoare este unul din cele mai putin eficiente instrumente, nefiind inclusa pe lista de recomandari de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii”, arata reprezentantii ANBR.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: anbrtaxabauturi racoritoarezahar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Taxa pe Twitter. Ce utilizatori ar putea fi pusi sa plateasca pentru accesarea conturilor

de Ana Ghiarasim
04 Mai 2022
Twitter ar putea sa nu mai fie gratuit pentru unii utilizatori. Elon Musk a anuntat ca se gandeste sa introduca "o taxa usoara" pentru conturile...

Apple va taxa suplimentar aplicatiile care aleg o alta metoda de plata

de Idei de afaceri
04 Feb 2022
Apple Store nu va mai fi la fel de prietenos in curand. Apare o taxare suplimentara! Apple a facut publice mai multe informatii despre felul in...

Dupa ce a lansat creditul ipotecar cu dobanda negativa, Jyske Bank anunta ca ii va taxa pe bogati

de Ideideafaceri.ro
22 Aug 2019
Jyske a anuntat ca ii va taxa pe cei bogati care au un depozit sau vor sa isi deschida unul, in loc sa le ofere dobanda. Entitatea este a doua cea...

Afaceri cu prajituri fara zahar sau grasimi

de Victor Oancea
30 Iul 2011
Joseph Semprevivo este antreprenoul care a fondat compania Joseph’s Lite Cookies, o companie care se ocupa cu productia de aliemente si prajituri...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]