Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenor din Suceava, despre turismul din Bucovina in contextul pandemiei Covid-19: "Este un dezastru"

de Florin Amariei 24 Apr. 2020 2054
4.93 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Raspandirea globala a SARS-CoV-2 a cauza nenumarate probleme pentru oameni de intreg Pamantul, insa unul dintre cele mai lovite sectoare este, fara doar si poate, cel turistic. Iata cum expune situatia un antreprenor din Suceava.

Redam integral, mai jos mesajul unui afacerist bucovinean.
 
Anul turistic 2020 este un dezastru, nu doar in Bucovina dar, daca ne raportam la amploarea propagarii noului coronavirus la nivel national, cred ca suntem, de departe, foarte afectati.
 
Este aproape improprie sintagma ”an turistic in Bucovina” de vreme ce e aproape sigur ca acesta va lipsi din statistici. Dupa o usoara palpaire a inceputului de an, s-a asternut tacerea portilor inchise si a somajului tehnic. Este un aspect deplorabil si total lipsit de perspectiva.
 
E adevarat, statul a intins o mana, prin plata somajului tehnic, dar ne amagim singuri daca credem ca acest lucru, care poate sa tina cateva luni, ne va salva pe termen lung.
 
In primul rand, noi, Regiunea de Nord-Est, trebuie sa ne asumam faptul ca ”gazduim” un focar national de coronavirus. De aici trebuie sa pornim. Firavele intentii de relaxare economica anuntate ne vor plasa pe ultimul loc, tocmai din aceasta cauza.
 
Asadar, odata ratate Sarbatorile Pascale, urmeaza sa ratam si sezonul turistic al vacantelor de vara fiindca este logic sa ne imaginam ca acestea nu vor mai exista sub forma celor de pana mai ieri. Inca nu stim cand si sub ce forma va mai exista, sau nu, un sezon estival. Inca nu stim in ce fel se va schimba mentalitatea omului. Noi, cei care activam in turism, evident ca ne dorim sa facem acelasi lucru dar s-ar putea sa trebuiasca sa ne reinventam, din temelii. Acest lucru il va intelege, fiecare, in functie de incercarile prin care va trebui sa treaca.
 
Deja s-a demonstrat ca se poate inchide usa lacasurilor de cult si, pentru siguranta si sanatatea cetateanului, probabil ca masura se va repeta iar turistii nu vor mai vizita, prea curand, salba manastirilor din nordul Bucovinei. Trebuie sa tinem cont si de acest lucru.
 
Asadar, suntem in faza cautarilor de solutii si, chiar daca sunt si contestatari, mai mult sau mai putin avizati, eu chiar cred ca, si pe viitor, turismul romanesc va trebui sa acopere un oarecare procent din PIB.
 
Si cred ca va trebui sa muncim foarte mult la asta, si noi, dar si statul care are tot interesul sa iesim din aceasta zona a incertitudinilor.
 
A trecut o luna, va mai trece una si, sa zicem, somajul tehnic a salvat, pe moment, situatia. Dar nu ne putem amagi, in felul acesta nu vom putea sa ne pastram salariatii care s-ar putea reorienta catre zone care vor iesi mai repede din criza. Vorbeam, zilele trecute, despre necesitatea acordarii, de catre stat, a tichetelor de vacanta, atat salariatilor din domeniul bugetar, cat si celor din mediul privat. Pare a fi una dintre primele solutii care s-ar putea aplica, dat fiind faptul ca aceasta ar veni atat in sprijinul nostru , angajator/angajat, dar si in sprijinul statului, atata vreme cat agentul economic nu mai vegeteaza ci incepe sa plateasca taxe.
 
Totusi, pana cand aceasta solutie ar putea deveni viabila, suntem datori sa exploram cu privirea, in orice directie. In ce ma priveste, sunt pe receptie, pentru orice initiativa a partenerilor din bransa si consider ca orice noua idee poate fi constructiva, atata timp cat ne ajuta sa gasim debusee pentru iesirea din criza.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: antreprenorsuceavabucovinapandemiecovid-19turism

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Studiu. Dupa pandemie, majoritatea companiilor vor alege munca hibrid

de Florin Amariei
21 Apr 2021
Un nou studiu releva ca aproape toate companiile din Romania vor alege munca hibrid dupa ce pandemia va inceta sau va ajunge sub un control strict....

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Din toti angajatorii verificati de Inspectia Muncii, 15% nu respectau masurile anti-pandemie

de Florin Amariei
04 Feb 2021
Un raport nou intocmit de Inspectia Muncii releva ca din toti angajatorii verificati numai 15% nu respectau masurile anti-pandemie si au trebuit...

Antreprenor roman: Retelele de hypermaketuri ne refuza listarea fara argumente

de Florin Amariei
05 Oct 2020
Un antreprenor roman care, printre altele, a creat brandul Cremola transmite un mesaj guvernantilor care poate fi in acelasi timp un semnal de alarma...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]