Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antreprenorii romani din Marea Britanie

de Marian Curelaru 18 Mar. 2014 3012
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii au fondat in Marea Britanie 10.693 de companii. Majoritatea lor activeaza in constructii si imobiliare, industrie usoara si grea, producerea bunurilor de larg consum si servicii, IT si medicina, arata raportul "Migrantii antreprenori: lansarea afacerilor noastre si crearea locurilor noastre de munca", realizat de Centrul pentru Antreprenori din Marea Britanie.

Romanii sunt, totodata, cei mai tineri oameni de afaceri din Regatul Unit, cu o medie de varsta de 33,3 ani. Antreprenorii romani din Marea Britanie au construit afaceri de milioane de lire sterline si estimeaza cresteri semnificative in perioada urmatoare, informeaza Agerpres.

                  Pe Emi Gal, 27 de ani, CEO-ul unei companii de milioane de dolari, presa l-a numit "copilul minune al online-ului romanesc" si "Zuckerberg al Romaniei". La 10 ani a inceput prima "afacere", realizand carti de vizita profesorilor de la scoala, iar la 20 de ani a plecat din Romania si s-a mutat la Londra. Emi Gal a creat in Romania compania Brainient, specializata in tehnologie pentru piata de video advertising, si a reusit sa-si dezvolte ideile la Londra si New York, reusind sa atraga finantari de circa patru milioane de dolari de la fonduri de investitii cu capital de risc si 'business angels'.

Afacerea sa ofera caracteristici interactive clipurilor postate online, ajutand clientii sa isi creasca veniturile din publicitate. 'Daca as fi ramas in Romania nu as fi ajuns atat de departe', spune Emi Gal, adaugand ca in Marea Britanie si SUA sunt multi clienti si multi bani.
Platforma BrainRolls a fost utilizata in campaniile de video advertising de Disney, ASOS, Warner Brothers, Canon si Coca Cola.

Compania are birouri la Londra, New York si Bucuresti, are o crestere medie de 200% anual, iar Emi Gal este CEO-ul si cel mai mare actionar al Brainient.

             Calin Huma, presedintele Indes Group si CEO-ul Bridge2Romania, este initiatorul platformei Bridge, care isi propune facilitarea investitiilor britanice in Romania si accesul la informatii utile al IMM-urilor si administratiilor locale.

Stabilit in urma cu peste 20 de ani in Marea Britanie, Huma a organizat o serie de intalniri intre oameni de afaceri din cele doua tari, unele concretizate in parteneriate.

"In Anglia sunt 5 milioane de IMM-uri. Firmele englezesti au acces prin diverse medii la proiectele guvernamentale, dar foarte putine dintre acestea, care nu au legaturi directe cu Romania, cunosc cate ceva despre oportunitatile de afaceri de aici. Bridge este o platforma digitala bilingva, un Facebook al companiilor, pentru ca in masura in care oricine are o idee o poate genera singur prin intermediul acestei platforme fara a mai apela la intermediari", afirma Calin Huma.

El estimeaza ca aceasta initiativa de social networking pentru dezvoltarea afacerilor in special in sectorul IMM-urilor are un potential de 250 de milioane de euro in urmatorii cinci ani.

            George Urdea este unul din tinerii care lucreaza in Tech City, un cluster situat in zona de centru si est a Londrei, pentru start-up-uri si mici companii de IT. Lansat in noiembrie 2010, cu un numar de 200 de companii, Tech City a ajuns la 1.300 de companii si este "tech cluster"-ul cu cea mai rapida crestere din Europa. Urdea s-a nascut la Sibiu si a plecat din Romania pentru ca "nu avea timpul si banii" pentru a-si dezvolta ideile. A lucrat in Romania cu companii straine si a beneficiat de un program de internship la Bursa de Valori Bucuresti, dar a considerat ca obtinerea autorizatiilor pentru afacerile pe care voia sa le inceapa era "coplesitoare".

Tanarul roman a ajuns si in Chile, care are un program de sustinere a start-up-urilor si a dezvoltat in Tech City firma Nobly care ofera aplicatii pentru comerciantii mici si mijlocii. Impreuna cu alti doi tineri, Urdea a investit in Nobly 25.000 de lire sterline.




Tags: antreprenori romanimarea britanieafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Marea Britanie nu mai conteaza pe sprijinul SUA. Ce urmeaza pentru tara insulara

de Florin Amariei
22 Iul 2020
Guvernul britanic a abandonat orice speranta de a incheia un acord de liber-schimb cu Statele Unite inaintea alegerilor prezidentiale americane din...

Marea Britanie se pregateste sa renunte la negocierile cu UE

de Florin Amariei
27 Feb 2020
Conform unui anunt facut de premierul Marii Britanii, tara insulara se pregateste sa renunte la negocierile cu UE cu aproape sase luni mai devreme...

4 idei de afaceri de succes care au inceput ca proiect part-time

de Florin Amariei
28 Oct 2019
Sa pornesti o afacere part-time este una dintre dorintele multor romani care nu vor sa renunte la siguranta oferita de un loc de munca bun, unde...

5 afaceri de succes din 5 judete romanesti

de Florin Amariei
14 Nov 2019
Antreprenoriatul include si povesti fericite, asadar astazi ne vom concentra asupra a 5 afaceri de succes din 5 judete din Romania. Buzau. O...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]