Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apple va taxa suplimentar aplicatiile care aleg o alta metoda de plata

de Idei de afaceri 04 Feb. 2022 1387
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Apple Store nu va mai fi la fel de prietenos in curand. Apare o taxare suplimentara!

Apple a facut publice mai multe informatii despre felul in care va gestiona situatia sistemelor terte de plata, impuse deja in Olanda pentru aplicatiile matrimoniale, sisteme care sunt asteptate sa-si faca loc, treptat, si in alte tari.
 
Cea mai importanta si mai asteptata informatie este cea legata de comision. Apple a anuntat de la inceput ca intentioneaza sa perceapa comision si pentru platile facute cu alte sisteme de plata, fie ele in aplicatii sau in browser, insa acum se stie si procentul exact.
 
Astfel, gigantul american va opri 27% din incasarile realizate cu sisteme terte de plata, pentru continutul disponibil prin App Store. Acest comision este doar cu 3% mai mic decat cel standard, lasand doar o mica marja de manevra pentru celelalte servicii de plata.
 
In fiecare luna, dezvoltatorii vor trebui sa trimita catre Apple un raport al vanzarilor. Apple le va trimite inapoi facturile pentru comision, care trebuie platite in cel mult 45 de zile.
 
Apple a fost nevoita sa se grabeasca cu noile informatii, fiind amenintata cu o amenda de 5 milioane de dolari pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a deciziei judecatoresti.
 
Si mai grav pentru planurile Apple este ca deja, cel putin in Statele Unite, Senatul vrea sa impuna sideloading-ul - posibilitatea instalarii aplicatiilor din alte surse (site-uri web), independente de Apple. Sideloading-ul este disponibil de la bun inceput pe Android si posibil inclusiv pe PC-urile Apple.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: appleapple storeaplicatiitaxare aplicatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Apple lanseaza iOS 17.1

de Bianca Tila
26 Oct 2023
Apple aduce primul update de functionalitate pentru iOS 17. Acesta este disponibil pentru iPhone-urile compatibile si aduce o serie de imbunatatiri...

Apple lanseaza o noua versiune de AirPods

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Alaturi de noile iPhone-uri, care se vor lansa in septembrie, Apple ar putea face trecerea la o conexiune USC-C si castile AirPods. Evenimentul de...

Planuri noi pentru Uber. In aplicatii si in masini vor aparea reclame

de Bianca Tila
19 Iun 2023
Cat timp clientii Uber vor astepta masina, acestia vor fi pusi fata in fata cu lungi reclame. De asemenea, acest fapt se va intampla si pe timpul...

WWDC 2023: Apple a prezentat noile produse si sisteme dezvoltate

de Bianca Tila
06 Iun 2023
Gigantul tehnologic a anuntat in cadrul Worldwidde Developers Conference din acest an primele detalii legate de noile versiuni ale sistemelor de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]