Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ApT: Vin din nou restrictiile? Nu ne mai revenim!

de Florin Amariei 24 Iul. 2020 1659
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Alianta pentru Turism (ApT) declara ca odata cu noi restrictii industria ospitalitatii din Romania nu-si va mai reveni.

"Industria ospitalitatii din Romania, responsabila pentru 5,6% din Produsul Intern Brut al Romaniei si peste 400.000 de locuri de munca, urmareste cu ingrijorare atat evolutia pandemiei cu virusul SARS-Cov 2 cat si masurile internationale cu privire la cetatenii romani si directia in care evolueaza dezbaterea publica cu privire la rolul nostru in acest context. Dorim sa incepem acest demers prin afirmatia ferma ca majoritatea actorilor acestei industrii sunt responsabili si respecta legile si reglementarile in vigoare. Acestea au fost elaborate de Guvernul Romaniei impreuna cu noi ca si reprezentanti ai industriei, sunt necesare si trebuie obligatoriu respectate de toata lumea”, arata grupul in scrisoarea deschisa.
 
Reprezentantii APT recunosc ca exista si exceptii in acest sens, care se mediatizeaza, trezesc interesul opiniei publice si reusesc sa pateze imaginea intregii industrii si sa afecteze increderea clientilor, a cetatenilor si a autoritatilor din aceasta industrie, de altfel profund afectata de criza medicala si economica.
 
"Constienti fiind de aceste efecte, am trecut la abordarea individuala, dar si de grup a celor tentati sa puna interesele personale inaintea celor de breasla si nationale. Acolo unde aceste demersuri nu dau rezultate, apelam la autoritatile statului sa actioneze punctual si vigilent si sa ia masuri drastice in masura sa descurajeze astfel de comportamente pe care si noi le dezavuam. Vom fi alaturi de eventualele initiative guvernamentale care vor defini mai clar sau mai profund unele reglementari de preventie impotriva SARS Cov 2, ca unica solutie pentru incetinirea raspandirii acestuia. Consideram ca acest demers este singurul care subliniaza importanta preventiei si, de asemenea, sustine relansarea economiei. O economie functionala, chiar si sub auspiciile unor reglementari suplimentare, credem ca este singura solutie pentru atenuarea unor eventuale efecte grave ale pandemiei in lunile de iarna”, arata Alianta Pentru Turism.
 
Reprezentantii aliantei spun ina ca nu sunt de acord cu stigmatizarea intregii industrii ca fiind iresponsabila si cauza principala pentru cresterea numarului de cazuri de contagiune cu SARS-COV 2 in Romania.
 
"Nu suntem in cunostinta de VREUN CAZ de infectare in industria noastra si nici nu avem stiinta despre focare cu geneza in interiorul breslei noastre. Prin urmare, dezavuam ideea si discutiile din spatiul public care sustin reintroducerea unor restrictii in zona HoReCa, care ar putea conduce chiar la inchiderea localurilor in general. Sigur, cine nu respecta legea si bunul simt, ar trebui sa fie drastic sanctionat, insa nicidecum nu se pot pune toti actorii in aceeasi oala. Reiteram deschiderea si sprijinul nostru pentru rafinarea si detalierea prezentelor reglementari ca solutie pentru prevenirea raspandirii viruslului si ca raspuns numarului crescut de cazuri”, arata alianta.
 
Aceasta precizeaza ca sustine realizarea de controale si aplicarea de masuri ferme pentru cei care nu respecta reglementarile privind combaterea raspandirii Covid-19, dar in egala masura conteaza pe bunele intentii si disponibilitatea autoritatilor pentru a ghida si indruma operatorii catre o cat mai mare eficienta in preventie.
 
"Sustinem cu tarie controale, acolo unde sunt indicii sau reclamatii care conduc la incalcari de legi, insa nu putem fi de acord cu controale generale efectuate in echipe de control care provin de la 5-6 autoritati si care descind in diverse localuri cautand nu numai ireguralitati legate de combaterea pandemiei ci dorind cu orice pret amendarea unitatilor controlate. Va rugam sa contribuiti decisiv ca astfel de abuzuri, la umbra luptei cu pandemia, sa inceteze”, mai arata APT.
 
Alianta considera de asemenea ca autoritatile publice au responsabilitatea de a informa publicul si mass-media cu privire la faptul ca si alte sectoare economice sunt cel putin la fel de expuse si deopotriva pot constitui in aceeasi masura o sursa de raspandire rapida a pandemiei, insistand pe implementarea masurilor de protectie si in cazul acestora.
 
"Intreaga societate romaneasca este responsabila pentru combaterea pandemiei, nicidecum doar HoReCa. Noi ne asumam problemele breslei, actionam responsabil, in general, si abordam direct pe cei care incalca regulile, dar refuzam sa fim facuti tapi ispasitori daca cifrele legate de pandemie cresc si ne permitem sa avertizam ca, in cazul in care ne vom reintoarce la restrictii, aceasta industrie, care a fost profund afectata, nu va mai avea ocazia revenirii, iar cei peste 400.000 de angajati vor imbratisa soarta somajului”, spun reprezentantii APT.
 
Acestia atrag atentia turistului roman, clientului oricarui local, ca fiecare dintre noi avem o responsabilitiate individuala in lupta anti-pandemie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: aptrestrictiicoronavirussars-cov-2

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Adaptarea afacerii in era Covid-19: livrarea testelor cu drone

de Florin Amariei
23 Sep 2020
Un exemplu de adaptare la conditiile din prezent vine din SUA: testele Covid-19 vor fi livrate cu drona. Walmart s-a asociat cu compania Quest...

Hugo Boss modifica programul angajatilor: vor lucra doar trei zile pe saptamana

de Florin Amariei
21 Aug 2020
Compania Hugo Boss anunta ca modifica programul angajatilor. Acestia vor lucra doar trei zile pe saptamana la sediu. Casa de moda germana Hugo...

HORA: Interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului

de Florin Amariei
19 Aug 2020
Presedintele HORA spune ca interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului, iar vina o va purta Guvernul....

Afacerile din Irlanda primesc 203 euro/saptamana pentru a-si plati angajatii

de Florin Amariei
16 Mar 2020
Guvernul irlandez a decis ca toate afacerile vor primi 203 euro pe saptamana pentru a-si plati angajatii in continuare, indiferent de situatia cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]