Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Auchan vrea sa cumpere din nou Carrefour

de Idei de afaceri 05 Ian. 2022 1622
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Grupul francez Auchan intentioneaza sa cumpere Carrefour din nou, dupa ce zvonurile privind o noua oferta au fost confirmate de Bloomberg.

Auchan ar fi reluat demersurile pentru o eventuala tranzactie cu Carrefour, dupa ce negocierile anterioare au esuat in toamna anului trecut. In acest sens, Auchan a purtat discutii cu mai multe firme de private equity cu privire la o posibila alianta in vederea unei oferte. Sursele au subliniat insa ca discutiile sunt in derulare si nu exista nicio certitudine ca va fi lansata o oferta.
 
Actiunile Carrefour au crescut miercuri pentru a opta sedinta consecutiv, acesta fiind cea mai indelungata perioada de crestere inregistrata de titlurile Carrefour in ultimii patru ani. Miercuri, actiunile Carrefour s-au apreciat cu pana la 6,6%, ceea ce confera companiei o valoare de piata de aproximativ 13,5 miliarde de euro.
 
O eventuala combinare cu Carrefour ar permite familei Mulliez care a infiintat Auchan sa dea nastere celui mai mare grup de distributie din Franta si sa isi consolideze pozitia in fata rivalilor cu preturi reduse din Germania. Insa orice tranzactie va avea nevoie de sprijinul actionarilor principali de la Carrefour, familia Moulin si magnatul brazilian Abilio Diniz.
 
La inceputul anului trecut au fost abandonate discutiile privind preluarea Carrefour de catre retailerul canadian Alimentation Couche-Tard Inc., din cauza opozitiei Guvernului francez. Ulterior, in luna octombrie a anului trecut, Auchan a incercat sa preia Carrefour la un pret de 21 de euro pe actiune sau 16,6 miliarde de euro in total dar pana la urma discutiile s-au oprit din cauza neintelegerilor cu privire la pret si structura tranzactiei.
 
Piata franceza de distributie de alimente este pregatita pentru o consolidare avand in vedere competitia acerba a unor retaileri precum Aldi si Lidl. Firma de cercetare de piata Kantar sustine ca lider de piata este Leclerc SA, cu o cota de 22,7%, urmat de Carrefour cu o 19,4% in timp ce Auchan este abia pe locul cinci cu o cota de 9,2%.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: auchancarrefourauchan cumpara carrefour

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]