Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barilul de petrol s-a scumpit, dar OPEC promite ca va raspunde la orice deficit

de Florin Amariei 08 Ian. 2020 2228
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In urma conflictului armat din Iran si Iraq, barilul de petrol s-a scumpit considerabil. Chiar si asa, miercuri OPEC promitea ca va raspunde la orice deficit.

Barilul de petrol din Marea Nordului cu furnizarea in martie a atins nivelul de 70,73 dolari, la ora 3:40 GMT, pe piata futures de la Londra ICE, insa, ulterior, ascensiunea s-a mai moderat, ajungand la 70,16 dolari la 8:58 GMT, cu 2,27% mai mult fata de inchiderea sesiunii anterioare.
 
Pretul petrolului nu mai depasise pragul de 70 de dolari din 16 de septembrie, cand a ajuns la 71,95 dolari, insa a incheiat acea sesiune de tranzactionare sub acest nivel.
 
Amenintarile incrucisate dintre Washington si Teheran, care a anuntat represalii dupa atacul aerian american, dau nastere unor temeri privind un conflict in Orientul Mijlociu, ceea ce ar fi o amenintare pentru aprovizionarea cu petrol, atat din Iran, cat si din Irak si alte tari din zona.
 
Raspunsul OPEC
 
"Nu putem inlocui orice cantitate cu capacitatile de rezerva pe care le avem", a declarat Suhail al-Mazrouei, la o conferinta organizata la Abu Dhabi.
 
Cu toate acestea, Suhail al-Mazrouei a spus ca nu se asteapta la o situatie in care vor exista ingrijorari cu privire la un deficit de aprovizionare si a adaugat ca cererea este sanatoasa, iar stocurile mondiale de petrol sunt in apropierea mediei din ultimii cinci ani.
 
"Nu prognozam un deficit de aprovizionare, exceptand situatia unei escaladari catastrofale, ceea ce nu credem ca se va intampla", a spus Suhail al-Mazrouei.
 
Prezent la aceeasi conferinta, secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, a spus ca facilitatile petroliere din Irak sunt in siguranta, iar productia de petrol a Irakului continua.
 
"Este o mare usurare ca facilitatile continua sa fie in siguranta in Irak, iar productia continua", a spus Barkindo.
 
Cu toate acestea, intr-un mesaj adresat presedintelui SUA, Donald Trump, Barkindo a spus ca OPEC nu poate sa fie unicul responsabil pentru mentinerea stabilitatii pe piata petrolului.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: petrolbarilopec

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Bulgaria va infiinta o companie petroliera de stat

de Florin Amariei
20 Mai 2020
Bulgaria va infiinta o companie petroliera de stat pentru a garanta preturi corecte consumatorilor, insa momentan este doar o idee pe care statul...

ACORD. Productia de petrol, reducere record

de Florin Amariei
13 Apr 2020
OPEC, Rusia si alti producatori de petrol au ajuns la un acord. Va fi instituita o reducere record cu privire la extractia si procesarea petrolului....

Productia de titei a OPEC+, redusa cu peste un milion de barili pe zi

de Florin Amariei
03 Mar 2020
Conform informatiilor furnizate de Lukoil prin vicepresedintele companiei, OPEC+ va pregati productia de titei redusa cu peste un milion de barili pe...

Pretul petrolului, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni

de Florin Amariei
31 Mai 2019
Preturile petrolului au scazut joi cu aproape 4%, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni. Administratia pentru Informatii in Domeniul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]