Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beltrame a cumparat Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste

de Idei de afaceri 18 Mar. 2022 1291
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Beltrame a finalizat achizitia integrala a Combinatului de Oteluri Speciale Targoviste. Iata ce urmeaza sa se intample de acum incolo!

"AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producatori de bare din otel si oteluri speciale din Europa, a finalizat achizitia activelor functionale de productie ale Combinatului de Oteluri Speciale (COS) Targoviste, prin incheierea documentelor de transfer a dreptului de proprietate ṣi plata integrala a pretului in suma de 38,3 milioane de euro + TVA. AFV Beltrame Group, care detine in Romania si laminorul Donalam din Calarasi, urmareste sa transforme COS Targoviṣte intr-o unitate de productie de oteluri speciale competitiva la nivel european", a anuntat compania.
 
Astfel, in urmatorii 4 ani vor fi investiti aproximativ 100 de milioane de euro in modernizarea utilajelor, respectiv otelaria si laminoarele, si aproximativ 40-50 milioane euro in asigurarea capitalului de lucru.
 
"Achizitia COS Targoviste este un pas important pentru strategia de extindere a activitatii grupului Beltrame in Romania si confirma angajamentul nostru pe termen lung fata de dezvoltarea sectorului siderurgic pe plan local. COS Targoviste are o istorie bogata in industria siderurgica, asadar suntem onorati de oportunitatea de a revitaliza acest colos in domeniu. Ne asteptam sa incepem productia in otelaria existenta si in cele doua laminoare la inceputul lunii iunie, pentru a livra pe piata interna fier-beton si sarma laminata si a pune capat dependentei pietei de importuri, mai ales in contextul conflictului din Ucraina", declara Carlo Beltrame, Group Business Development in cadrul AFV Beltrame.
 
Pentru inceput, la COS Targoviste se va produce otel beton, iar odata cu avansarea lucrarilor de modernizare si formarea fortei de munca, acesta va reveni la productia de oteluri speciale pentru care a fost construit initial. Redeschiderea unitatii de productie va genera, in viitorul apropiat, aproximativ 450-500 de locuri de munca noi, urmand ca ulterior sa se ajunga la aproximativ 1.000 de locuri de munca. In prezent, in cadrul COS Targoviste mai lucreaza aproximativ 70 de angajati, in principal pentru tinerea in functiune a retelelor de utilitati si conservarea echipamentelor.
 
Pe 16 martie, reprezentantii Grupului Beltrame au avut o intalnire cu premierul Romaniei, Nicolae-Ionel Ciuca, ca urmare a finalizarii achizitiei COS Targoviste. Premierul a subliniat sprijinul pe care Guvernul Romaniei il acorda dezvoltarii investitiilor in industrie, pentru modernizarea economiei nationale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de munca pentru romani si a unor produse cu valoare adaugata ridicata pentru piata locala si europeana.
 
AFV Beltrame Group este prezent pe piata otelului din Romania din 2007 si detine laminorul Donalam din Calarasi, specializat in productia de bare de otel special laminate la cald, cu utilizari in diverse industrii, de la petrol si gaze, auto, echipamente mecanice mari si hidraulice, la masini si echipamente agricole.
 
Donalam a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 118 milioane euro, in crestere cu 90% fata de 2020 si un volum de vanzari de aproximativ 159.000 tone de bare de otel. Compania estimeaza o cifra de afaceri de peste 160 de milioane de euro in 2022, cu o crestere de 30% si un volum de vanzari de aproximativ 170.000 de tone de bare de otel. In prezent, compania detine peste 340 de angajati.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: beltramecombinatul de oteluri specialetargovisteachizitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]