Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brexit fara acord. Britanicii pierd aproximativ 16 miliarde de dolari la exporturi

de Florin Amariei 04 Sep. 2019 2722
3.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca Brexit va avea loc fara un acord, atunci britanicii risca sa piarda peste 16 miliarde de dolari doar la capitolul exporturi.

Intr-un studiu al Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD), economistii ONU arata ca pierderea accesului preferential "la piata UE in urma unui Brexit fara acord s-ar traduce pentru britanici in pierderi in exporturi de cel putin 16 miliarde de dolari", ceea ce reprezinta circa 7% din exporturile totale ale Marii Britanii catre UE.
 
Din aceasta suma, 5 miliarde de dolari sunt pierderi in exporturi de vehicule cu motor, 2 miliarde de dolari pierderi in exporturi de produse animale si alte 2 miliarde de dolari pierderi in vanzari de produse vestimentare si textile.
 
UNCTAD spune ca pierderile de 16 miliarde de dolari sunt o estimare prudenta, care ia in calcul cresterea taxelor vamale ale UE de la zero la cele practicate pentru tarile fara acorduri preferentiale.
 
"Aceste pierderi vor fi mult mai mari din cauza masurilor non-tarifare (altele decat taxele vamale), controalelor la frontiera si dezorganizarii retelelor de productie UE-Marea Britanie", se mentioneaza in raportul UNCTAD.
 
Raportul a fost publicat in contextul in care Parlamentul britanic a dezbatut marti o lege menita sa previna o iesire din UE fara acord pe 31 octombrie, pe care Comisia Europeana a caracterizat-o drept "o posibilitate foarte clara".
 
UNCTAD sustine ca 20% dintre exporturile britanice non-UE sunt in pericol din cauza taxelor vamale mai mari pe piete precum Turcia, Africa de Sud, Canada si Mexic - tari care au acorduri comerciale preferentiale cu UE dar care nu au acceptat pana acum sa perpetueze acest regim pentru exportatorii britanici in eventualitatea unui Brexit fara acord.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: brexitbrexit fara acordmiliarde dolariexport

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Piata certificatelor de poluare se muta in UE din cauza Brexit

de Florin Amariei
09 Feb 2021
Cu o valoarea a tranzactiilor de aproximativ un miliard de euro pe zi, piata certificatelor de poluare se va muta in UE din cauza Brexit si a...

Ce prevede acordul comercial post-Brexit

de Florin Amariei
28 Dec 2020
Marea Britanie si UE au ajuns la un compromis. Iata, asadar, ce prevede acordul comercial post-Brexit. Acest acord fara precedent permite evitarea...

Brexit fara acord? Toyota si Nissan vor cere despagubiri UK

de Florin Amariei
05 Oct 2020
Companiile auto Toyota si Nissan anunta ca vor cere despagubiri UK, daca se ajunge la un Brexit fara acord. Fara a cita sursa informatiilor sale,...

INS: Exporturile si importurile, in scadere fata de 2019

de Florin Amariei
10 Aug 2020
INS raporteaza ca atat exporturile, cat si importurile se afla intr-o scadere simtitoare fata de aceeasi perioada din 2019. ”In perioada 1...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]