Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Brexit fara acord? Toyota si Nissan vor cere despagubiri UK

de Florin Amariei 05 Oct. 2020 1291
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile auto Toyota si Nissan anunta ca vor cere despagubiri UK, daca se ajunge la un Brexit fara acord.

Fara a cita sursa informatiilor sale, Nikkei sustine ca producatorii auto se asteapta ca despagubirile primite din partea autoritatilor britanice sa acopere taxele vamale suplimentare de 10% ce vor fi impuse de UE pentru importurile de automobile ce provin din Marea Britanie, daca aceasta va iesi din Uniune fara un acord comercial post-Brexit.
 
"Ii indemnam pe negociatorii din Marea Britanie si UE sa lucreze in comun pentru un Brexit ordonat si echilibrat, care va continua sa incurajeze schimburile comerciale reciproc avantajoase", a informat Nissan.
 
Premierul britanic Boris Johnson a declarat recent ca nu ar dori ca perioada de tranzitie, care se incheie la finele anului, sa se termine fara un acord comercial, dar a adaugat ca Marea Britanie ar putea supravietui si in acest scenariu.
 
Cu toate acestea, articolul din Nikkei subliniaza ca un divort fara un acord comercial post-Brexit are implicatii pentru companiile din intreaga lume care opereaza in Marea Britanie, inclusiv pentru cele din Japonia, a treia mare economie mondiala.
 
Grupul Toyota are o uzina la Derbyshire, centrul Angliei, si produce aproximativ 8% din cele 1,52 milioane de autoturisme realizate in Marea Britanie in 2018. Grupul japonez produce de asemenea motoare la o alta uzina din Tara Galilor.
 
La randul sau, Nissan are o uzina la Sunderland, nordul Angliei, unde lucreaza 7.000 de oameni. Functionarea in continuare a acestei uzine ar deveni "nesustenabila" daca Marea Britanie va parasi UE fara un acord comercial, a avertizat Nissan inca din luna iunie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: brexittoyotanissanukdespagubiri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Nissan infiinteaza o noua companie

de Bianca Tila
11 Nov 2022
Anuntul noii companii a fost facut de divizia de investitii a Nissan. Aceasta se va numi Nissa Mobility Service Co si isi va desfasura activitatea in...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Toyota Motor reia productia primului sau vehicul electric

de Bianca Tila
07 Oct 2022
Toyota Motor a reluat productia primului sau vehicul electric, bZ4X. Aceasta decizia a fost luata in urma remedierii problemelor de siguranta care au...

Preluarea ARM de catre Nvidia ar putea fi blocata de UK

de Idei de afaceri
15 Nov 2021
Autoritatile din Regatul Unit (UK) au inceput o investigatie se par a se pregati pentru blocarea preluarii ARM de catre Nvidia. Iata motivele!...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]