Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

British Airways renunta la sediul central si intareste telemunca

de Florin Amariei 23 Mar. 2021 1477
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

British Airways a anuntat ca va renunta la sediul central si intareste telemunca prin mai multe metode.

Posibila vanzare a complexului de cladiri Waterside, amplasat in apropierea aeroportului Heathrow, care adaposteste si sediul central al IAG, firma mama a British Airways, ar putea consolida situatia financiara a companiei aeriene, care a fost afectata de criza COVID-19. Cladirea a fost terminata in 1998 si a costat 200 de milioane de lire sterline (279 milioane de dolari).
 
Viitorul pe termen lung al cladirii Waterside era oricum pus sub semnul intrebarii, avand in vedere ca va trebui demolata daca proiectul privind extinderea aeroportului Heathrow va demara.
 
Trecerea la munca de acasa sau telemunca de-a lungul ultimului an a determinat deja unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie sa isi modifice strategiile cu privire la spatiile de birouri. Astfel, grupul bancar Lloyds a anuntat ca isi va reduse spatiile de birouri cu 20% pe parcursul urmatorilor trei ani, iar rivalul HSBC mizeaza pe o reducere de 40%.
 
Intr-un comunicat de presa, British Airways a informat ca multora din angajatii sai le place sa lucreze de acasa, iar in viitor va adopta un regim flexibil de lucru de acasa si de la birou. "Ne-am restructurat afacerile pentru a iesi din criza si acum ne gandim daca mai avem nevoie de un sediu central atat de mare", a informat un purtator de cuvant de la BA.
 
Pentru a supravietui pandemiei, British Airways a redus masiv costurile in 2020, renuntand la peste 10.000 de angajati. In prezent, BA are aproximativ 30.000 de angajati, din care majoritatea nu lucreaza in birou, ci sunt piloti, personal insotitor, ingineri si personal din cadrul aeroporturilor.
 
La finele anului trecut, British Airways a incercat sa stranga bani inclusiv din vanzarea mai multor mii de obiecte din inventar, de la carucioare pentru bauturi si vesela destinata pasagerilor de la clasa business pana la papuci si prosoape. Anterior, British Airways a scos la licitatie o parte din operele de arta din birourile sale, inclusiv o lucrare a lui Bridget Riley.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: british airwaystelemuncasediu centralmunca de acasa british airways

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]