Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bulgaria va infiinta o companie petroliera de stat

de Florin Amariei 20 Mai. 2020 1727
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bulgaria va infiinta o companie petroliera de stat pentru a garanta preturi corecte consumatorilor, insa momentan este doar o idee pe care statul vecin vrea sa o puna in practica.

Aceste planuri au fost dezvaluite la cateva zile dupa ce Parlamentul bulgar a votat inasprirea controalelor fiscale care sa vizeze cea mai mare companie petroliera din tara, Lukoil Bulgaria, controlata de grupul rus Lukoil. Grupul rus detine singura rafinarie din Bulgaria, Neftochim Bourgas cu o capacitate de 190.000 de barili pe zi, si de asemenea are un lant de 220 de benzinarii.
 
Ministrul bulgar de Finante, Vladislav Goranov, a spus ca noua companie petroliera de stat va stimula competitia si va asigura ca preturile locale la combustibili vor reflecta mai rapida scaderile inregistrat de pretul petrolului pe piata globala. "Nu este niciun secret ca de mai multi ani pretul de comercializare a combustibililor este o provocare pentru societatea noastra", a spus Goranov.
 
In luna aprilie, Consiliul Concurentei din Bulgaria a demarat o investigatie in randul a 10 distribuitori de combustibili, dupa ce procurorii au trans un semnal de alarma ca pretul de de comercializare a combustibililor a scazut, in medie, cu 11% in luna martie, in conditiile in care pretul global al petrolului a scazut cu 47%.
 
In pofida a numeroase verificari efectuate de-a lungul anilor la rafinaria Neftochim Bourgas si la principalii comercianti de combustibili, Consiliul Concurentei din Bulgaria nu a descoperit incalcari ale normelor in domeniul competitiei.
 
"Nu sustinem ca exista ceva incorect. Vrem sa cream mai multa competitie si, prin intrarea pe aceasta piata, sa aratam care este pretul real la care pot fi vanduti combustibilii in Bulgaria", a spus Goranov.
 
Conform propunerilor Guvernului de la Sofia, noua companie petroliera de stat va prelua depozitele de combustibili ale satului si va permite accesul la ele pentru distribuitorii mai mici de carburanti. Goranov a informat ca statul bulgar intentioneaza sa construiasca mai multe depozite de combustibili si, daca va fi nevoie, va construi pana la 100 de noi benzinarii. Prima astfel de benzinarie ar putea fi gata in decurs de un an.
 
Insa planurile guvernului de la Sofia au nevoie de aprobarea Parlamentului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bulgariacompanie petrolierastat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sony: Divizie de jocuri mobile pentru PlayStation

de Bianca Tila
31 Aug 2022
Sony a lansat luni PlayStation Studios Mobile Division si a declarat ca aceasta noua divizie va functiona independent de afacerea sa cu console,...

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a...

Nokia implementeaza 5G in Slovenia, Serbia si Bulgaria

de Florin Amariei
23 Aug 2021
Fostul producator finlandez de telefoane mobile Nokia a castigat contractele si a primit aprobarile necesare, asadar implementeaza 5G in Slovenia,...

JTI anunta virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat

de Florin Amariei
28 Apr 2020
JTI Romania anunta printr-un comunicat de presa virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat, reprezentand accizele si TVA pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]