Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Business-ul care te face expert in cafea si in oameni

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata ce spune Jay Koch, detinatoarea Blue Mountain Coffee, din Madison, Wisconsin: "Mi-au trebuit patru luni ca sa-mi gasesc locatia. Analiza mea a constat in localizarea tuturor cafenelelor din Madison. Am studiat nivelul de trafic in acestea, cat se sta, cat se bea, ce este mai cumparat, ce nu se cumpara.

In privinta produselor, trebuie sa le cunoasteti foarte amanuntit. Va trebui sa invatati totul despre cafea – originile sale, diferitele sortimente, metodele de preparare si cum sa o alegeti in functie de gust. Inevitabil, veti deveni expert in cafea si in oameni.

Industria cafelei foloseste un anumit vocabular, pe care trebuie sa-l aprofundati, pentru a vorbi aceeasi limba. Nu ne referim doar la numele cafelelor pe baza de espresso.

Pentru informatii care nu incap intr-o carte de buzunar, mergi la librarie, la biblioteca si studiaza.

Este cunoscut faptul ca pretioasa cafea a fost descoperita in Etiopia, de un crescator de capre, in jurul anului 1000. Ei bine, ea a inceput sa fie procesata in jurul secolului al cincisprezecelea.

Regiunile tropicale au devenit gazdele perfecte pentru cultivarea cafelei. Cafeaua creste intr-un copac mereu verde, care se mentine astfel doar in regiunile Tropicului Cancerului si Capricornului. Boabele de cafea sunt semintele fructului arborelui de cafea.

Exista doua tipuri de arbori de cafea: Arabica si Robusta. Boabele de cafea Arabica sunt mai calitative, sunt mai scumpe si cresc la altitudini mai mari.

Boabele Robusta au o calitate mai scazuta, cresc la altitudine mica, si sunt  cunoscute pentru aroma slaba, in ciuda nivelului ridicat de cafeina. De obicei se vand pe piata de larg consum, pentru blenderele domestice.

Numele cafelei este strans legat de regiunea in care creste, piata pe care este vanduta sau proprietatea pe care se afla semintele.

Boabele de cafea pot fi procesate in doua feluri. Fie sunt uscate la soare, apoi li se curata coaja manual sau cu ajutorul unei razatoare, fie sunt spalate in apa, apoi uscate, pentru a se putea curata.

Metodele de curatare vor influenta modul de prajire si gustul viitoarelor cafele. stim cu siguranta ca aveti propria parere despre gustul cafelei, dar industria de profil are propriile clasificari (va amintiti de limbajul comun mai sus amintit)? Degustatorii de cafea sunt aidoma celor de vin.



Tags: afacerebusinesscafeaboabe de cafea

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]