Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Business-ul care te face expert in cafea si in oameni
Iata ce spune Jay Koch, detinatoarea Blue Mountain Coffee, din Madison, Wisconsin: "Mi-au trebuit patru luni ca sa-mi gasesc locatia. Analiza mea a constat in localizarea tuturor cafenelelor din Madison. Am studiat nivelul de trafic in acestea, cat se sta, cat se bea, ce este mai cumparat, ce nu se cumpara.
In privinta produselor, trebuie sa le cunoasteti foarte amanuntit. Va trebui sa invatati totul despre cafea – originile sale, diferitele sortimente, metodele de preparare si cum sa o alegeti in functie de gust. Inevitabil, veti deveni expert in cafea si in oameni.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura castravetelui anti-diabet
Industria cafelei foloseste un anumit vocabular, pe care trebuie sa-l aprofundati, pentru a vorbi aceeasi limba. Nu ne referim doar la numele cafelelor pe baza de espresso.
Pentru informatii care nu incap intr-o carte de buzunar, mergi la librarie, la biblioteca si studiaza.
Este cunoscut faptul ca pretioasa cafea a fost descoperita in Etiopia, de un crescator de capre, in jurul anului 1000. Ei bine, ea a inceput sa fie procesata in jurul secolului al cincisprezecelea.
Regiunile tropicale au devenit gazdele perfecte pentru cultivarea cafelei. Cafeaua creste intr-un copac mereu verde, care se mentine astfel doar in regiunile Tropicului Cancerului si Capricornului. Boabele de cafea sunt semintele fructului arborelui de cafea.
Exista doua tipuri de arbori de cafea: Arabica si Robusta. Boabele de cafea Arabica sunt mai calitative, sunt mai scumpe si cresc la altitudini mai mari.
Boabele Robusta au o calitate mai scazuta, cresc la altitudine mica, si sunt cunoscute pentru aroma slaba, in ciuda nivelului ridicat de cafeina. De obicei se vand pe piata de larg consum, pentru blenderele domestice.
Numele cafelei este strans legat de regiunea in care creste, piata pe care este vanduta sau proprietatea pe care se afla semintele.
Boabele de cafea pot fi procesate in doua feluri. Fie sunt uscate la soare, apoi li se curata coaja manual sau cu ajutorul unei razatoare, fie sunt spalate in apa, apoi uscate, pentru a se putea curata.
Metodele de curatare vor influenta modul de prajire si gustul viitoarelor cafele. stim cu siguranta ca aveti propria parere despre gustul cafelei, dar industria de profil are propriile clasificari (va amintiti de limbajul comun mai sus amintit)? Degustatorii de cafea sunt aidoma celor de vin.
Articole conexe
McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale
de Ana GhiarasimTikTok Business, lansat si in Romania
de Florin AmarieiAfacere din Slatina, amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta
de Florin AmarieiMediul de afacere romanesc, interesat de spatiul non-UE
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit