Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Capsunile si renasterea urbana a unei parti din Japonia

de Florin Amariei 12 Mar. 2021 1421
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Spiritul antreprenorial pus corect in practica ne arata cum o simpla planta poate duce la reconstruirea unui oras.

Mari si lucioase, dar cu un pret de 10 dolari bucata, capsunile premium ajuta un orasel japonez sa isi revina dupa efectele provocate de cutremurul si tsunamiul care a distrus agricultura locala in urma cu un deceniu.
 
Orasul de coasta Yamamoto, la cinci ore nord de Tokyo, are aproape 12.000 de locuitori si mizeaza pe acest fruct pentru jumatate din productia sa agricola. Acest orasel face parte din prefectura Miyagi, una din principalele regiuni japoneze producatoare de capsuni.
 
Cutremurul si tsunamiul din martie 2011 a distrus aproximativ 97% din serele din Yamamoto unde se cultivau capsuni, in timp ce apa de mare sarata a inundat terenurile arabile, care au devenit mult prea sarate pentru culturile agricole.
 
In lunile care au urmat dezastrului, autoritatile locale au incurajat corporatiile sa vina si sa reconstruiasca. Una din aceste firme este GRA Inc., un start-up infiintat la patru luni de la dezastru de nepotul unui cultivator local de capsuni. Compania a reusit sa creasca productivitatea prin dotarea serelor cu o noua tehnologie de climatizare si iluminare cu LED care stimuleaza cresterea plantelor. Firma a devenit renumita la nivel national pentru soiul sau Migaki-Ichigo, care se vinde cu un pret de pana la 1.080 yeni (10 dolari) pe bucata in magazinele de lux din Tokyo.
 
Inca din 2017, productia de capsuni la Yamamoto si-a revenit la nivelul de dinainte de tsunami, arata datele autoritatilor locale, iar acum productia este mai mare decat in 2011, sustine un purtator de cuvant al primariei.
 
"Yamamoto produce acum mai mult decat inainte de dezastru. Exista senzatia ca ne-am revenit dupa dezastru", a declarat Keita Takahashi, un localnic care acum lucreaza la GRA.
 
Aceasta firma produce 400 de tone de capsuni pe an si mizeaza pe firme mari precum Innovation Network Corp. of Japan si NEC Corp.'s printre sustinatorii sai. In luna iunie a anului trecut, start-up-ul a strans 330 milioane de yeni intr-o noua runda de finantare, ceea ce a dus la 850 milioane de yeni finantarea totala stransa de la infiintarea sa. Compania a precizat ca va utiliza banii pentru a atrage noi fermieri si a-si creste vanzarile pe pietele externe.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: capsunijaponiaafacere capsuni japoniarenastere urbana

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]