Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai mare bloc comercial din lume, format in Asia

de Florin Amariei 16 Nov. 2020 1657
3.88 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De acum incolo cel mai mare bloc comercial din lume este pe continentul asiatic, dupa ce a fost format prin acordul a nu mai putin de 15 state.

Semmnarea Parteneriatului Economic Cuprinzator Regional (Regional Comprehensive Economic Partnership – RCEP), la un summit organizat la Hanoi, este o noua lovitura pentru grupul TPP promovat de fostul  presedinte american Barack Obama, din care Trump s-a retras in 2017.
 
Pe fondul intrebarilor legate de angajamentul Washingtonului in Asia de Sud-Est, RCEP ar putea intari pozitia Chinei de partenera economica a Asiei de Sud-Est, Japoniei si Coreii, punand a doua mare economie a lumii intr-o pozitie mai bunap pentru a configura regulile comerciale in regiune.
 
Statele Unite lipsesc atat din RCEP cat si din Parteneriatul Trans-Pacific (TPP) promovat de Obama, ceea ce inseamna ca cea mai mare economie din lume nu face parte din doua grupuri comerciale din regiunea cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare din lume.
 
In schimb, RCEP ar putea ajuta Beijingul sa isi reduca dependenta de pietele si de tehnologia externa, o schimbare accelerata de sciziunea tot mai mare din relatiile cu Washingtonul, a declarat Iris Pang, economist sef pentru regiunea China.
 
RCEP reuneste cele 10 state membre ale Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), China, Japonia, Coreea de Sud, Australia si Noua Zeelanda. Obiectivul RCEP pentru urmatorii ani este reducerea progresiva a tarifelor.
 
Acordul a fost semnat pe marginea unui summitul ASEAN organizat online de liderii asiatici pentru a discuta despre tensiunile din Marea Chinei de Sud si planurile privind redresarea economica post-pandemica in regiunea in care rivalitatea dintre SUA si China a crescut.
 
"RCEP va fi ratificat in curand de catre tarile semnatare si va intra in vugoare, contribuind la redresarea economica post-Covid-19”, a declarat Nguyen Xuan Phuc, premierul Vietnamului, care a gazduit ceremonia ca presedinte al ASEAN.
 
RCEP va reprezenta 30% din economia globala, 30% din populatia globala si 2,2 miliarde de consumatori, potrivit Vietnamului.
 
Ministerul de Finante al Chinei a anuntat ca promisiunile noului bloc includ eliminarea unor tarife in cadrul grupului, dintre care unele imediat si altele in decurs de 10 ani.
 
Nu au existat detalii cu privire la ce produse si ce tari ar beneficia de reducerea imediata a tarifelor.
 
"Pentru prima data, China si Japonia au ajuns la un acord bilateral de reducere a tarifelor, realizand un progres istoric", potrivit unui comunicat al ministerului, care nu a oferit detalii suplimentare.
 
Acordul marcheaza pentru prima data cand puterile rivale din Asia de Est China, Japonia si Coreea de Sud se afla in acelasi acord de liber schimb.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: bloc comercialasiacel mai mare bloc comercial

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]