Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colorate, parfumate, pictate - afaceri profitabile cu lumanari

de Marinache Horia Cristian 20 Aug. 2015 5654
4.58 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

E mai mult decat o moda. Colorate, parfumate, pictate. Toti le vor. Este vorba de lumanari si de cine le realizeaza (artizanal) intr-un laborator din Regiunea Marche.

Lumanarile sunt la moda si in Italia. Parfumate, vesel colorate, neobisnuite sau elegante, sunt un element de decoratiune interioara si un cadou foarte apreciat, mai ales de Craciun.

Celor care vor sa uimeasca, Veronica si Giorgia Mazzitelli, mestesugare ale cerii, le propun o Cocorita. Nu este vorba de un papagal, ci de una din lumanarile foarte colorate pe care surorile le produc in magazinul-laborator din Numana, aproape de Porto Ricanati.

"Totul a inceput acum 5 ani, din dorinta de a ne exprima manual creativitatea", explica Veronica, proprietara afacerii. "Am invatat tehnica de baza a prelucrarii cerii de la un prieten spaniol.

La demararea activitatii, am investit pentru magazin, ceara si aparate, care sunt folosite pentru a tine ceara calda si sunt realizate doar in strainatate. Acum insa totul merge ca pe roate!".

Producerea de lumanari decorative si parfumate este acea AFACERE PROFITABILA, accesibila si placuta, potrivita pentru oricine.

Dupa o vara in care au muncit din greu in fata turistilor entuziasmati, astazi cele doua fete se bucura de rezultate. Clientii care au raspandit vestea le-au facut cunoscute si asta este cea mai buna publicitate, chiar daca Veronica si Giorgia participa la multe targuri si au un reprezentant pentru Italia de Nord.

"Participam la targuri de artizani in Milano, Florenta, Rimini. Ultimul la care am luat parte, in octombrie 1999, Raasm park trophy, a fost un eveniment care reuneste mestesugari si artisti in jurul unei mari firme, la San Zeno di Cassola, in provincia Vicenza.

In zilele de targ, inchidem magazinul si plecam cu un mic utilaj, multa ceara, cutite, scule pentru taiat si sculptat, si cu fantezie cat cuprinde".

Lumanarile lor sunt pe gustul clientilor iar preturile sunt modice, intre 15.000 si 50.000 de lire. Intr-o zi de vara, la Numana, artizanele pot vinde cam 50 - 60 de lumanari, cu un castig total intre 1.700.000 si 2.500.000 de lire.

"Avem mereu articole noi - explica Veronica - cum ar fi Piramidele, lumanarile fixate pe farfurii de sticla pictate de mana, create de alti artizani. Noi lucram lumanarile iar ei realizeaza farfuriile pe baza culorilor si a modelelor, permitandu-ne sa oferim obiecte unice."

Producerea de lumanari decorative si parfumate este acea AFACERE PROFITABILA, accesibila si placuta, potrivita pentru oricine


Tags: afacerelumanaricearaproducerea lumanarilorafacerilumanari decorativelumanari parfumateafacere profiotabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.58 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]