Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Compania British Airways suspenda 36.000 de locuri de munca

de Florin Amariei 03 Apr. 2020 1624
3.5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

British Airways a anuntat ca suspenda 36.000 de locuri de munca, un record la nivel european. Decizia vine ca urmare a negocierilor purtate cu sindicatul.

Cele doua parti au ajuns la un acord general si urmeaza sa stabileasca detaliile.
 
Acordul prevede ca pana la 80% din echipajele de cabina, personalul de la sol, ingineri si cei care lucreaza in birourile centrale vor avea locurile de munca suspendate, dar niciun angajat nu va fi concediat.
 
Decizia va afecta toti angajatii din aeroporturile Gatwick si London City, dupa ce compania aeriana a suspendat operatiunile din ambele pana ce criza sanitara va fi trecut.
 
Cei afectati urmeaza sa primeasca 80% din salariu, pana la 2.500 de lire sterline lunar, printr-o schema guvernamentala.
 
Se pare ca Unite a facut eforturi ca angajatii sa primeasca mai mult de atat. Pe de alta parte, British Airways a ajuns deja la o intelegere cu pilotii, ale caror salarii vor fi cu 50% mai mici timp de doua luni.
 
Compania International Airlines Group (IAG), care detine BA, are o situatie financiara mai buna decat unii competitori. In ultimii ani, grupul a inregistrat profituri considerabile.
 
In urmatoarele trei luni, International Air Transport Association se asteapta sa fie inregistrate de catre companiile aeriene pierderi de aproximativ 40 de miliarde de dolari. 
 
Majoritatea angajatilor de la Virgin Atlantic au locurile de munca suspendate pentru doua luni si echipajele de la Easyjet au ramas fara slujbe pentru trei luni.
 
Saptamana aceasta, British Airways a operat zboruri de repatriere la solicitarea Guvernului, pentru a aduce in tara cetateni britanici din Peru, dupa ce statul a intrat in carantina. BA este una dintre companiile aeriene cu baza in Marea Britanie care au fost de acord sa realizeze aceste zboruri in saptamanile urmatoare, avand in vedere ca sute de mii de oameni se afla blocati in diverse parti ale lumii.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: british airwayssuspendalocuri de munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

British Airways renunta la sediul central si intareste telemunca

de Florin Amariei
23 Mar 2021
British Airways a anuntat ca va renunta la sediul central si intareste telemunca prin mai multe metode. Posibila vanzare a complexului de cladiri...

Coca-Cola incepe concedierile. Elimina peste 2000 de locuri de munca

de Florin Amariei
18 Dec 2020
Coca-Cola anunta ca incepe concedierile. Compania va elimina peste 2000 de locuri de munca, insa cele mai multe sunt in SUA. Coca-Cola va...

ONRC: Aproape 9.000 de firme si-au suspendat activitatea pana acum

de Florin Amariei
07 Dec 2020
Conform datelor furnizate de ONRC, pana la final de octombrie si-au suspendat activitatea aproape 9.000 de firme din Romania. Cele mai multe...

Afaceristii romani au creat peste 8.000 de locuri de munca in Rep. Moldova

de Florin Amariei
21 Mai 2020
Afaceristii romani au creat peste 8.000 de locuri de munca in Rep. Moldova, sustine presedintele Asociatiei Investitorilor din Romania (AIR)....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]