Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Compania Ford, retrogradata in categoria "junk"

de Florin Amariei 10 Sep. 2019 2670
3.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Moody`s a acordat calificativul "junk" pentru Ford. Compania a fost retrodata la "nerecomandat pentru investitii" pentru ca planul de restructurare va duce la diminuarea castigurilor.

Moody's a revizuit in scadere ratingul Ford, de la "Baa3" (cel mai mic calificativ din categoria "investment grade" - recomandat pentru investitii) la "Ba1" (cel mai ridicat calificativ din categoria "junk").
 
Reprezentantii Ford au reactionat, apreciind ca afacerea de baza este robusta, iar bilantul este solid.
 
Agentia de evaluare financiara se asteapta ca restructurarea Ford sa se extinda timp de cativa ani si sa includa costuri de 11 miliarde de dolari.
 
Perspectiva Ford ramane stabila, dar fluxul de numerar si marja de profit sunt sub asteptarile Moody's si sub cele ale altor companii asemanatoare din industria auto, apreciaza agentia.
 
Erodarea performantei Ford a avut loc intr-o perioada in care sectorul auto global era intr-o stare buna. Acum compania si directorul general Jim Hackett trebuie sa rezolve problemele operationale intr-un moment in care cererea pentru vehicule este in declin pe principalele piete, a declarat Bruce Clark, vicepresedinte in cadrul Moody's.
 
Compania are 23,2 miliarde de dolari in numerar, ceea ce este mai mult decat datoria sa, conform analistilor Moody's. Perspectiva stabila reflecta asteptarile Moody's ca restructurarea va contribui la imbunatatirea graduala a castigurilor, a marjei de profit si a generarii de numerar, a apreciat Clark.
 
"Inregistram progrese semnificative in reconstruirea noastra majora pe plan global - revigorarea liniei de produse si restructurarea afacerilor noastre din intreaga lume. Deja rezolvam problemele de ineficienta si cele de la subsidiara din China", se arata in comunicatul producatorului auto.
 
Dupa incheierea sedintei de tranzactionare de luni, actiunile Ford au scazut peste 3%, la 9,22 dolari.
 
Agentiile de evaluare financiara S&P Global Ratings si Fitch Ratings atribuie Ford un rating "BBB" (categoria "investment grade"), cu doua trepte peste nivelul "junk". Dar perspectiva asociata este negativa, ceea ce inseamna ca o noua retrogradare este posibila.
 
In iunie, Ford a anuntat ca va concedia 12.000 de angajati in Europa pana la finele lui 2020, aproape 20% din forta sa de munca la nivel regional.
 
Provocarea de a investi in automobile electrice si hibride precum si in vehicule autonome, in paralel cu reducerea emisiilor motoarelor cu combustie pentru a indeplini cele mai noi norme de poluare, a fortat producatorii auto din Europa sa isi diminueze costurile si sa isi reduca gama de modele.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fordcompaniajunkcalificativinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Compania mama a Google a crescut cu 10%

de Bianca Tila
31 Iul 2023
Actiunile Alphabet, compania mama a Google, au afisat cresteri cu 10% saptamana trecuta, dupa ce compania a raportat rezultatele financiare din T2....

Apple pregateste surprize. Compania ar putea introduce un iPhone Ultra

de Bianca Tila
06 Feb 2023
Noua serie de smartphone-uri vanduta de Apple ar putea include un al cincilea model. Se preconizeaza ca noul model este un iPhone Ultra mai...

Estee Lauder cumpara marca de moda Tom Ford

de Bianca Tila
16 Nov 2022
Marca americana Tom Ford va fi cumparata de Estee Lauder Cos Inc (EL.N) printr-o tranzactie de 2,8 miliarde de dolari. Pana la acest moment, este...

Chimcomplex si planul de 2,5 miliarde de euro pentru investitii

de Florin Amariei
17 Ian 2022
Chimcomplex a pregatit un Plan Strategic pentru 2022-2030 prin care va investi 2,5 miliarde de euro. "Primul pachet este compus din emisiunea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]