Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile care fac cel mai mult lobby in UE

de Florin Amariei 31 Aug. 2021 1389
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu nou releva care sunt companiile care fac cel mai mult lobby in UE si au cele mai multe cheltuieli la acest capitol.

Astfel de eforturi ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru Comisia Europeana, pentru a modifica legislatia privind actiunile de lobby, conform studiului grupurilor Corporate Europe Observatory si LobbyControl.
 
Cheltuielile sectorului tehnologic le depasesc chiar pe cele ale companiilor din domeniul farmaceutic, al combustibililor fosili, al sectorului financiar si al industriei chimice, care aveau in trecut cele mai mari cheltuieli de lobby.
 
"Sporirea capacitatilor marilor firme din domeniul tehnologiei (big tech) si al industriei digitale ca intreg arata rolul imens si in crestere al acestor sectoare in societate. Este remarcabil si ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare ca platformele isi pot folosi capacitatile pentru a-si face ascultate opiniile in dezbaterea privind noile reglementari impuse platformelor digitale", sustin Corporate Europe Observatory si LobbyControl.
 
Conform studiului, 612 companii, grupuri si asociatii au cheltuit anual mai mult de 97 milioane de euro (114,4 milioane de dolari) pentru a face activitati de lobby cu privire la politicile digitale ale UE.
 
Cele mai mari cheltuieli au fost facute de Google (5,75 milioane de euro), Facebook (5,5 milioane de euro), Microsoft (5,25 milioane de euro), Apple (3,5 milioane de euro), Huawei Technologies Co Ltd (3 milioane de euro) si Amazon.com Inc (2,75 milioane de euro).
 
Comisarul european pentru piata interna, Thierry Breton, a prezentat la mijlocul lunii decembrie proiectele de legislatie europeana - Regulamentul privind serviciile digitale (DSA) si Regulamentul privind pietele digitale (DMA) - care reglementeaza mai bine platformele digitale, acuzate de abuz de putere si de contributie la propagarea incitarii la ura, si care vor creste transparenta algoritmilor lor, limitand folosirea datelor personale aflate in centrul modelului lor economic.
 
Actiunile de lobby ale Google, Facebook, Microsoft, Apple, Huawei si Amazon vizeaza tocmai aceste reglementari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiilobbyuecheltuieli lobby ue

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Companiile mijlocii: Prioritati in securitatea cibernetica

de Bianca Tila
29 Sep 2022
In topul prioritatilor tehnologice din 2022 pentru companiile de dimensiuni medii se afla securitatea, managementul riscurilor, strategiile de...

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri
31 Ian 2022
Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce! "Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]