Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile europene vor fi preluate mai greu de companii din afara UE

de Florin Amariei 18 Iun. 2020 1638
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana ia masuri cu privire la cumpararea companiile europene de catre firme din alte state care nu sunt membre ale blocului comunitar sau parte din SEE. Procesul va fi ingreunat!

Propunerea va fi urmata de o perioada de discutii care va dura pana in septembrie, dar survine dupa ce Germania si Franta au insistat pentru schimbari la nivel inalt.
 
Intr-o scrisoare trimisa UE in februarie, ambele guverne au declarat ca reglementarile referitoare la fuziunile ar trebui modificare, deoarece firmele europene se lupta din ce in ce mai mult cu firme care beneficiaza de ”sprijin substantial de la stat”.
 
Influenta statului a fost adesea discutata in UE, dar pandemia a facut ca problema sa fie si mai presanta, deoarece multe companii au nevoie de numerar.
 
”Avem nevoie de instrumentele potrivite pentru a ne asigura ca subventiile externe nu denatureaza piata noastra, la fel cum procedam cu subventiile nationale”, a declarat miercuri Margrethe Vestager, vicepresedintele Comisiei Europene.
 
In acest moment, cand guvernele incearca sa cumpere participatii la companii europene, acest proces trebuie sa fie aprobat de Comisia Europeana in conformitate cu normele privind ajutoarele de stat. Cu toate acestea, aceasta legislatie nu acopera firmele care primesc sprijin din partea guvernelor straine.
 
”Intra multi bani in Uniune”, a spus Vestager reporterilor, adaugand ca acesta este motivul pentru care echipa ei are nevoie de instrumente noi pentru a supraveghea acest proces si pentru a se asigura ca acest lucru contribuie la conditii de egalitate din regiune.
 
In ultimii ani a existat un interes larg pentru firmele europene, inclusiv in sectorul tehnologic.
 
In 2016, gigantul tehnologic chinez Tencent a cumparat o participatie majoritara la producatorul finlandez de jocuri mobile Supercell, iar Midea, un producator chinez de aparate electrice, a cumparat firma germana de robotica Kuka. Mai recent, Ant Financial, afiliata din domeniul tehnologic financiar al Alibaba, a cumparat platforma britanica de schimb valutar WorldFirst.
 
Comisia Europeana a anuntat miercuri ca, in 2016, 3% dintre companiile europene erau detinute sau controlate de investitori non-UE, reprezentand 35% din totalul activelor.
 
”Mai recent, a existat o crestere a investitiilor si din tari terte, altele decat investitorii traditionali precum Statele Unite si Canada. Investitiile companiilor de stat au crescut rapid in ultimii ani ”, a declarat institutia.
 
Comisia intentioneaza sa promoveze legislatia noua in 2021, pe baza discutiilor care au inceput miercuri.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companii europenepreluarecumparare

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]