Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile vor cu aproximativ 11% mai multi angajati in 2020

de Florin Amariei 02 Dec. 2019 2575
4 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu ne arata ca anul 2020 vine cu un apetit mai mare din partea companiilor pentru angajati noi. Sectoarele IT&C, industrie, auto si comert cu amanuntul sunt cele mai doritoare de personal nou.

"Astfel, 91% dintre companiile din IT&C intentioneaza sa majoreze numarul de angajati in medie cu 20% anul viitor. In industrie si auto, 71% dintre societati vor sa angajeze in medie cu 6,2% mai multe persoane si 50% dintre firmele din retail au nevoie de un plus de 6,4%", arata un comunicat al companiei.
 
Cresteri de personal au mai mentionat 40% din companiile din sectorul de servicii financiare si 30% dintre firmele din farma.
 
"Estimarile noastre arata ca Romania are nevoie de inca un milion de angajati, in urmatorii cinci ani, pentru a obtine o crestere economica medie de 3,5% anual. Asa cum stim, in ultimii ani, forta de munca a devenit mai greu de gasit, existand riscul de a limita acest potentialul de dezvoltare a economiei. Din acest motiv, atat guvernul, cat si companiile ar trebui sa se implice in programe de educatie care sa dezvolte competentele angajatilor, in special pe cele digitale, tot mai solicitate de angajatori pe masura ce noile tehnologii sunt adoptate pe scara larga", a declarat Ionut Simion, country managing partner, PwC Romania.
 
Potrivit sondajului, cele mai multe pozitii noi au fost create, in 2019, in zona Digital & Social Media, precum Chief IT Digital Solutions, Instructional Designer, Specialist social media, Digital & Multichannel Manager, Digital Manager, RPA Specialist si Online Manager.
 
De asemenea, sondajul indica departamentele care vor fi cel mai afectate de automatizare, in opinia respondentilor, respectiv contabilitatea, suportul IT, zona administrativa si cea de analiza financiara si de business.
 
"Principalele provocari la care se asteapta departamentele de resurse umane in 2020 vor fi fluctuatia de personal si angajamentul redus, cresterea costurilor salariale, impactul digitalizarii asupra fortei de munca si deficitul de forta de munca. Utilizarea noilor tehnologii si automatizarea inseamna competente si pozitii noi, fapt care incepe sa se reflecte in organigramele angajatorilor din Romania. Spre exemplu, majoritatea posturilor nou aparute in anul 2019 se afla in zona de digital si social media", spune Oana Munteanu, senior manager People&Organisation, PwC Romania.
 
Potrivit Barometrului de HR, majoritatea respondentilor se considera pregatiti sa faca fata deficitului fortei de munca si costurilor salariale pe care le implica atragerea si cresterea numarului de angajati in anul 2020.
 
Studiul HR Barometru a fost derulat de catre PwC in luna octombrie 2019, pe baza informatiilor furnizate de 65 de companii participante.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: companiiangajati2020mai multi angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

McDonald's reduce numarul de angajati

de Bianca Tila
09 Ian 2023
McDonald's are in plan sa reduca numarul de angajati din birouri si sa construiasca mai multe restaurante. Aceste obiective fac parte din strategia...

Companiile mijlocii: Prioritati in securitatea cibernetica

de Bianca Tila
29 Sep 2022
In topul prioritatilor tehnologice din 2022 pentru companiile de dimensiuni medii se afla securitatea, managementul riscurilor, strategiile de...

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Tendinte pentru spatiile de lucru: medii de lucru sigure si atractive pentru angajati

de Idei de afaceri
22 Sep 2021
Contextul pe care il traversam a accelerat schimbarile pe care mediul business le intrevedea anterior in privinta modului in care se desfasoara orele...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]