Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei a realizat prima lista neagra a firmelor

de Florin Amariei 31 Aug. 2020 2081
4.07 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem "lista neagra" a firmelor din Romania. Consiliul Concurentei a publicat-o!

Lista contine 35 de companii care au fost implicate in investigatii privind trucarea de licitatii, deciziile de sanctionare din ultimii trei ani, precum si mentiuni cu privire la modalitatea de cooperare a acestora cu autoritatea nationala de concurenta.
 
Cel mai recent caz, incheiat anul trecut, a fost cel in care Siveco Romania si Intrarom au fost sanctionate pentru incalcarea Tratatului de aderare la UE prin practici concertate de impartire a pietei in cazul unei licitatii organizate de APIA.
 
Alte companii mari de pe lista neagra sunt Electromagnetica, Energobit, Electrica, Condmag, Cis-Gaz, Armax sau Vesta Investment.
 
Institutia de concurenta a decis sa publice aceasta lista pentru a veni in sprijinul autoritatilor care fac evaluarea, potrivit unui comunicat de presa.
 
Consiliul Concurentei si Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) au anuntat, tot miercuri, ca au elaborat un document, „Opinie comuna”, care clarifica modalitatile prin care o companie care a fost sanctionata pentru participarea la o intelegere de tip cartel vizand trucarea de licitatii poate fi reabilitata daca se afla in situatia de a fi exclusa de la o procedura de atribuire.
 
Astfel, compania poate prezenta autoritatii contractante decizii emise de Consiliul Concurentei in ultimii trei ani care dovedesc ca a colaborat cu institutia prin aplicarea la politica de clementa si/sau recunoastere a faptei anticoncurentiale, precum si dovezi privind elaborarea si implementarea unui program de conformare cu legislatia din domeniul concurentei, in concordanta cu Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta.
 
In acelasi timp, autoritatile contractante au libertatea de a evalua de la caz la caz masurile luate de operatorii economici.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: consiliul concurenteilista neagralista neagra firme

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Consiliul Concurentei investigheaza crescatorii de pui. Transavia, printre cei vizati

de Florin Amariei
06 Mai 2021
Consiliul Concurentei a anuntat ca investigheaza crescatorii si comerciantii de pui, iar Transavia se numara printre cei vizati de ancheta....

Mai multe companii din incinta Aeroportului Henri Coanda, amendate de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei
24 Mar 2021
Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 1,4 milioane de euro de catre Consiliul Concurentei pentru sase companii din incinta Aeroportului Henri...

Telekom, investigata de Consiliul Concurentei

de Florin Amariei
18 Mar 2021
Telekom Romania Communications este investigata de Consiliul Concurentei. Iata de ce! Telekom Romania Communications SA este investigata de...

Consiliul Concurentei, cu ochii pe 15 companii care ar fi incheiat intelegeri anticoncurentiale

de Florin Amariei
17 Feb 2021
Consiliul Concurentei a anuntat ca investigheaza 15 companii care ar fi incheiat intelegeri anticoncurentiale cu privire la o licitatie....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]