Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consiliul Concurentei, cu ochii pe 15 companii care ar fi incheiat intelegeri anticoncurentiale

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul Concurentei a anuntat ca investigheaza 15 companii care ar fi incheiat intelegeri anticoncurentiale cu privire la o licitatie.

"Consiliul Concurentei are in derulare o investigatie privind un posibil comportament anticoncurential al unor companii care activeaza pe piata comercializarii si executiei mijloacelor de semnalizare rutiera din Romania. Autoritatea de concurenta are indicii ca 15 companii, care au participat la procedura de achizitie publica initiata de Administratia Strazilor Bucuresti in anul 2017, au realizat intelegeri anticoncurentiale”, a informat autoritatea de concurenta.
 
Companiile investigate sunt: Anduna Servimob, Consitrans, Dual Man, Dumava Semnalizare, Eurocerad International, Euro Construct Trading 98,Gamida Euromark, Girod Semnalizare Rutiera, Komora, Lindor Ideal Construct, Marad Concept, Omnia Via Signa, Telor Invest, Tehnosmart Construct si Vesta Investment.
 
Aceasta investigatie a rezultat prin conexarea a doua investigatii, care aveau acelasi obiect, initiate de Consiliul Concurentei la sfarsitul anului trecut.
 
Prima se referea la comportamentul companiilor Anduna Servimob, Dual Man, Eurocerad International, Komora, Lindor Ideal Construct, Marad Concept si Vesta Investment cel putin in cadrul participarii la procedura de achizitie publica avand ca obiect „Proiectare si executie semnalizare rutiera orizontala si verticala pe strazile aflate in Municipiul Bucuresti”, initiata de Administratia Strazilor Bucuresti in 2017.
 
"Consiliul Concurentei are indicii ca Anduna Servimob si Vesta Investment nu s-au concurat la proceduri de achizitie publica, organizate incepand cu anul 2017, aspect ce ar putea sugera o posibila intentie de impartire a contractelor. In acest fel, companiile incearca sa isi asigure castigarea procedurilor de achizitie publica in conditii mai putin competitive si, implicit, cu costuri mai mari pentru clienti”, precizeaza autoritatea de concurenta.
 
Cea de a doua investigatie, declansata in urma unei plangeri, viza o posibila denaturare a concurentei de catre Consitrans, Dumava Semnalizare, Euro Construct Trading 98, Gamida Euromark, Girod Semnalizare Rutiera, Omnia Via Signa, Tehnosmart Construct si Telor Invest cu ocazia participarii acestora la aceeasi procedura de achizitie publica, initiata de Administratia Strazilor Bucuresti in 2017.
 
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediile companiilor implicate, documentele ridicate aflandu-se in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie.
 
"Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa importanta in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential, nereprezentand o antepronuntare in ceea ce priveste vinovatia companiilor”, mai precizeaza Consiliul Concurentei.
 
In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: consiliul concurenteiintelegeri anticoncurentialecompanii

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]