Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila 24 Aug. 2022 892
Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de megawati ora.

Cand vorbim de factura la energia electrica, aceasta este exprimata in kilowati-ora, ce reprezinta consumul de energie electrica al fiecarei locuinte. Astfel, unitatea de masura este watul si se echivaleaza cu producerea a 1 joule pe secunda (1J/s). Un KWh este egal cu 1000 de wati pe ora.
 
In acest sens, cei cinci din grupul Faang (Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix) prezinta un consum ridicat de energie electrica. Comparativ cu mai multe state europene, cei cinci au consumat aproape cat Romania, 50 milioane MWh. Portugalia a consumat 48,4 milioane de MWh, in timp ce Grecia a consumat 46,2 milioane de MWh, potrivit unei analize a publicatiei italiene ILSOLE24ORE, citata de Rador.
 
De asemenea, datele provin de la observatorul ESG Karma Metrix. Acesta a analizat rapoartele de sustenabilitate ale grupului Faang (Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix) ce au fost prezentate de agentia de marketing digital AvantGrade.com.
 
Studiul explica cum printre cele cinci companii "se evidentiaza din partea Apple si Google semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorita ponderii mai mari a surselor de energie regenerabila si cautarii active a eficientei energetice in centrele lor de date".
 
Internetul produce emisii de CO2 atat in ceea ce priveste modalitatile prea putin efeciente de a crea site-uri web si aplicatii, dar si pentru combustibilii fosili care alimenteaza centrele de date. Daca Internetul ar fi o tara, aceasta s-ar inregistra pe locul patru ca cea mai poluanta din lume, potrivit Global Carbon Project.
 
Consumul celor cinci giganti americani listati pe piata Nasdaq s-a triplat in perioada 2018 - 2020, de la 16,6 la 49,7 milioane de MWh.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: consum de energie electricaenergiefacebookamazonnetflixgoogleapple

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Google face noi concedieri

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Google a concediat 28 de angajati care au blocat, timp de 10 ore, birourile unor manageri ai companiei din New York si Sunnyvale, California. In...

Google: Functii de AI pe smartphone-urile Pixel

de Bianca Tila
29 Ian 2024
Smartphone-urile Pixel vor beneficia de cea mai noua functie de inteligenta artificiala dezvoltata de Google. Prezentarea oficiala a celor de la...

Netflix inregistreaza cresteri. Versiunea cu reclame da roade

de Bianca Tila
11 Ian 2024
Versiunea cu reclame a Netflix a trecut de 23 de milioane de abonati la nivel global, anunta seful pe partea de publicitate al companiei, Amy...

Porsche isi extinde parteneriatul cu Google. Se va instala Android pe masini

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Porsche va oferi clientilor servicii Google integrate, incepand cu navigatia, comenzile vocale si terminand cu aplicatii compatibile. Prevederile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]