Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Corporatiile preseaza pentru o revenire la o economie cu zero emisii

de Florin Amariei 20 Mai. 2020 1906
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Corporatiile care sunt prezente in mai multe tari preseaza pentru o revenire la o economie cu zero emisii. Prin semnatari se numara IKEA, Holcim, Vodafone, Nestle, Coca-Cola, Enel si Orange.

"Un numar de 155 de corporatii au semnat o declaratie prin care solicita guvernelor din intreaga lume sa-si alinieze eforturile de redresare economica in urma Covid-19 cu cele mai recente studii despre combaterea schimbarilor climatice, demers sustinut de initiativa de Obiective Science Based, de Compactul Global al ONU si de coalitia We Mean Business", arata un comunicat.
 
Pe masura ce dezbaterile cu privire la pachetele de redresare din intreaga lume se vor aduna in urmatoarele saptamani, companiile, care fac parte din initiativa de Obiective Science Based, solicita politici care sa consolideze rezistenta impotriva socurilor viitoare, sustinand eforturile de mentinere a cresterii temperaturii globale cu mai putin de 1,5° C peste nivelurile preindustriale, in conformitate cu atingerea unor emisii zero cu mult inainte de 2050.
 
"In cel mai mare demers al executivilor de sustinere climatica sprijinit de ONU, majoritatea multinationalelor isi reafirma propriile angajamente science-based pentru realizarea unei economii cu emisii zero de carbon si solicita guvernelor sa actioneze pe masura ambitiei lor", informeaza companiile.
 
Semnatarii reprezinta 34 de sectoare de activitate si au sediul in 33 de tari. Lista acestora include: Abdi Ibrahim Pharmaceuticals, Acciona, Accor, Adobe, Agder Energi, Arabesque, Arc'teryx Equipment, AstraZeneca, Auchan Retail Portugal, Bayer, Beiersdorf, BIAL, Bonava, Burberry, Capgemini, Cargotec, Carlsberg Group, Cellnex, Cewe Stiftung & Co. KGaA, City Developments Limited, CMA CGM, Coca-Cola European Partners, Colgate Palmolive Company, Corbion, Cranswick, Dalberg Advisors, Dalmia Cement (Bharat) Limited, Danfoss Group, Diageo, Diam Group, dormakaba, Dutch-Bangla Pack, EcoVadis, EDF Group, EDP Energias de Portugal, Electrolux, En+ Group, Enel, ERM, Europcar Mobility Group, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Firmenich, Gleeds, Glovo, Grundfos Holding, Grupo Red Eléctrica, GSMA, H. Lundbeck, H&M Group, Henkel, Hewlett Packard Enterprise, Husqvarna Group, HP Inc., Iberdrola, ICA Gruppen, Inditex, Ingka Holding, Inter IKEA Group, Intuit, JLL, Kearney, Kelani Valley Plantations, Kuehne + Nagel International AG, LafargeHolcim, Legrand, Lojas Renner, Maeda Corporation, Magyar Telekom, Mars, Marshalls, Marui Group, Media 6, Movida Participações, MP Pension, Natura & Co., Nestlé, Nomad Foods, Novartis, Novo Nordisk, NR Instant Produce Public Company, O. T. Sports Manufacture, Orange, Orbia Advance, Orkla, Ørsted, Pearson, PensionDanmark, Pernod Ricard, PVH Corp., Refinitiv, Ronald Lu & Partners, Royal DSM, RSE (Ross-shire Engineering), Safaricom, Saint-Gobain, Salesforce.com inc., Sanofi, Scania, Scapa Inter, Schneider Electric, Schüco International, SIG Combibloc, Signify, Sky, SkyPower Global, Sofidel, Sonae Sierra, Sopra Steria Group, Stora Enso Oyj, SUEZ, Symrise, Syngenta Group, Takasago International Corporation, Talawakelle Tea Estates, Tate & Lyle, Tech Mahindra, Telefonica, The Co-op, The Lux Collective, TMG Automotive, Unilever, Vattenfall, Vaude Sport, Verbund, Vestas Wind Systems, Vodafone Group, Wipro, Yarra Valley Water, YKK Corporation, si Zurich Insurance Group, printre altii.
 
Declaratia vine in conditiile in care guvernele din intreaga lume pregatesc sute de miliarde de dolari in pachete de stimulare pentru a ajuta economiile sa se redreseze in urma impactului pandemiei de coronavirus si in timp ce se pregatesc sa prezinte planuri nationale de combatere a schimbarilor climatice imbunatatite in temeiul Acordului de la Paris.
 
In urmatoarele saptamani, mai multe economii majore vor lua decizii cheie in eforturile lor de redresare, inclusiv Planul de redresare economica a Uniunii Europene, noi pachete de stimulare din Statele Unite ale Americii si India si summit-ul sefilor de stat ai tarilor din G7 din luna iunie.
 
"Salvarea de vieti si a mijloacelor de trai si construirea unui viitor prosper, inclusiv si durabil, se afla in centrul eforturilor noastre de redresare dupa pandemia de Covid-19. Putem invinge virusul, putem sa abordam schimbarile climatice si putem crea noi locuri de munca prin actiuni care sa ne treaca de la economia gri la cea verde. Multe companii ne arata ca este posibil si profitabil sa adopte planuri sustenabile, de reducere a emisiilor, chiar si in perioadele dificile ca aceasta. Salut cu caldura actiunile ambitioase, science-based, pe care le vedem din partea unor companii lider care demonstreaza catre factorii de decizie ca cresterea bazata pe o economie verde ramane cea mai buna strategie de crestere”, a declarat Secretarul General al ONU, António Guterres.
 
Cele 155 de companii au stabilit deja sau s-au angajat sa stabileasca obiective science-based de reducere a emisiilor.
 
"O redresare corespunzatoare va contribui la repornirea economiei si la protejarea oamenilor si a locurilor de munca, dar in acelasi timp va accelera schimbarile despre care am realizat ca sunt necesare mai mult decat oricand. Sectorul privat joaca un rol major in acest context. Viitorul companiilor si contributia lor la diminuarea schimbarilor climatice sunt doua lucruri care merg impreuna, astfel ca nu exista alta cale decat sa aliniem toate eforturile noastre de recuperare cu ODD 13 (Actiunea de combatere a schimbarilor climatice)", spune Francesco Starace, CEO si director general, Enel S.p.A.
 
Prin semnarea declaratiei, companiile reafirma ca propriile decizii si actiuni raman fundamentate de cercetare, facand in acelasi timp apel la guverne sa „acorde prioritate unei tranzitii mai rapide si mai echitabile de la o economie gri la o economie verde". Politica si cheltuielile aferente atingerii obiectivelor climatice vor reduce vulnerabilitatea la viitoarele socuri si dezastre, vor crea locuri de munca, vor reduce emisiile si vor asigura aer curat, potrivit unui studiu realizat de Oxford University.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: corporatiieconomieemisiipoluare

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]