Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa nu ofensezi oamenii in intalnirile de afaceri

de Alexandra Popescu 11 Iun. 2014 3289
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Formele de salut formal, de afaceri, este diferit in functie de fiecare tara. In Franta, de exemplu, este de ajuns ca pentru a saluta o doamna printr-un mic sarut pe obraz, insa in China si India contactul familiar cu partenerii de afaceri este dezaprobator.

 
Compania de software de serviciu pentru clienti Zandesk, din San Francisco, a facut un studiu unde se regasesc mai multe sfaturi in legatura cu comportamentul in afacerile internationale, pentru a evita pasii gresiti, situatiile jenante sau relatiile de afaceri de gheata.
 
In Franta, daca nu vorbesti franceza, este de apreciat daca te scuzi pentru lipsa fluentei. Este comun sa parasesti biroul pentru pranz timp de 2 ore sau mai mult, iar salutul se poate face printr-un sarut rapid.
 
In Germania, lucrurile se bazeaza pe seriozitate. Aici umorul nu este apreciat in contextul unei afaceri. In intalnirile de afaceri trebuie sa permiti persoanei mai in varsta sa intre prima in camera. In plus, o strangere de mana poate fi acompaniata de un salut din cap. Reciprocitatea salutului din cap inseamna o impresie buna.
 
In Marea Britanie, barbatii nu trebuie sa poarte camasi cu buzunar. Daca o fac, buzunarul trebuie sa ramana gol. Englezii trebuie sa pastreze contactul vizual pe parcursul conversatiei. Cand cina se sfarseste, toastul cu cei care sunt mai batrani ca tine nu este considerat politete.
 
In SUA, afacerile pot fi efectuate in timpul micului dejun, cinei sau pranzului, in timp ce chinezii nici nu pun in discutie acest lucru. Multe companii americane descurajeaza sau limiteaza oferirea de cadouri. O scrisoare este intotdeauna apropiata si acceptata. Cer permisiunea de a fuma inainte de a aprinde tigara, deoarece multe institutii nu permit asta.
 
In Australia punctualitatea este critica, pe cand in Brazilia este acceptat sa intarzii putin. Un singur barbat pasager trebuie sa stea pe scaunul din fata intr-un taxi. 
 
In Brazilia, nu poti manca cu mainile. Trebuie utlizate obligatoriu tacamurile. Sa iti sufli nasul in timpul unui pranz sau cine, este un mare NU. Sa stai foarte apropiat si sa utilizezi contactul fizic pe timpul conversatiei este comun.
 
In India, lucrurile stau mai diferit. Cand intri intr-o resedinta, trebuie neaparat sa te descalti. Evita sa spui NU in timpul discutiei de afaceri. Este considerat grosolan. Mai bine utilizezi termeni ca "vom vedea", "posibil", "vom incerca". Nu multumi gazdei la finalul mesei. Este considerata o forma de plata, deci o insulta. Si foarte important: niciodata nu comanda carne de vita la o masa de afaceri in India. La ei vaca este sacra.
 
In Noua Zeelanda trebuie sa sosesti la timp sau chiar mai devreme la o intalnire. Pastreaza conversatia pe durata mesei. Cinele sunt rezervate pentru interactiuni sociale.
 
Toate obiceiurile de mai sus iti pot fi de ajutor in afaceri, mai ales daca vei interactiona cu oameni din aceste tari.
 


Tags: afaceriantreprenoricomportament afacericomportament culturi afacerisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]