Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca UE interzice Huawei, China ataca Nokia si Ericsson

de Florin Amariei 21 Iul. 2020 1627
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

China ia in calcul masuri pentru operatorii de telecomunicatii europeni care activeaza in tara condusa de comunisti.

Saptamana trecuta, Marea Britanie a cerut operatorilor de telecomunicatii sa nu mai cumpere componente 5G de la Huawei, incepand de la sfarsitul acestui an, si sa elimine din retelele 5G toate componentele existente provenite de la grupul chinez, pana in 2027.
 
Compania suedeza Ericsson si cea finlandeza Nokia se numara printre beneficiarele imediate ale campaniei americane impotriva Huawei.
 
Ministerul chinez al Comertului analizeaza masuri de control al exporturilor care ar impiedica Nokia si Ericsson sa livreze produse fabricate in China in alte tari.
 
Masurile de retorsiune ar fi scenariul extrem pe care Beijingul l-ar folosi doar daca tarile europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la retelele lor 5G, a declarat o persoana citata de WSJ.
 
UE nu a recomandat pana in prezent o interzicere a Huawei, dar a publicat standarde de securitate pe care statele membre trebuie sa le aplice atunci cand folosesc furnizori considerati ca implica un risc ridicat pentru retelele 5G.
 
Nokia si Ericsson nu au raspuns imediat solicitarilor de comentarii.
 
Marea Britanie a mentionat companiile NEC si Fujitsu ca posibili furnizori alternativi la Huawei, potrivit publicatiei japoneze, care nu a mentionat sursa informatiei.
 
Oficialii britanici s-au intalnit joi cu omologii lor japonezi, la doua zile dupa ce Marea Britanie a decis ca echipamentele Huawei sa fie eliminate din retelele 5G pana la sfarsitul anului 2027, a relatat Nikkei.
 
In timp ce Marea Britanie se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, temerile legate de securitate l-au obligat pe premierul Johnson sa aleaga intre Statele Unite si China, cantarind intre o alianta de importanta majora si investitii de miliarde de dolari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: chinauehuaweinokiaericsson

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Huawei Technologies vrea sa produca masini electrice marca Aito

de Bianca Tila
03 Apr 2023
Grupul Huawei Technologies colaboareaza cu mai multi producatori de automobile chinezi pentru a produce masini electrice marca Aito. Aceasta miscare...

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Volkswagen ar putea incheia o intelegere masiva cu Huawei

de Idei de afaceri
17 Feb 2022
Grupul german Volkswagen este in discutii cu grupul chinez Huawei pentru achizitionarea diviziei acesteia specializata in conducere autonoma, pentru...

Directorul Ericsson a confirmat "posibile" plati catre ISIS

de Florin Amariei
16 Feb 2022
Directorul companiei Ericsson a confirmat mai multe "posibile" plati catre ISIS, in urma unei anchete interne. Situatia nu a fost vazuta deloc bine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]