Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dacia va produce cea mai ieftina masina electrica

de Florin Amariei 19 Feb. 2020 1774
3.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dacia anunta ca pe 3 martie vom avea prima ocazie de a vedea noul automobil complet electric si low-cost pe care compania-l va produce.

E drept, insa, ca masina care va fi prezentata in mai putin de trei saptamani va fi doar un concept, un show car menit sa arate directia inspre care se indreapta Dacia.
 
"Dacia deschide un nou capitol al evolutiei sale, abordand segmentul vehiculelor electrice! Standul marcii va expune astfel, in premiera, un show-car 100% electric. O revolutie in gama Dacia, care profita de experienta de peste 10 ani a Grupului Renault in domeniul mobilitatii electrice, spune compania.
 
Dacia va prezenta si noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezenta comerciala in Europa, Dacia va expune totodata seria limitata Anniversaire.
 
Primul automobil electric Dacia va fi lansat pe piata in 2021-2022 si va fi o masina mica, de oras, reiesea dintr-un anunt recent al Grupului Renault. Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrica a lui Renault Twingo, numita Twingo Z.E., programata spre lansare in 2020 (o noua generatie).
 
Dacia va lansa mai intai masini hibride, fiind primul pas catre cele electrice, spunea in decembrie, intr-o intalnire cu presa, Christophe Dridi, seful companiei. Presa franceza a scris de ani buni ca Dacia va lansa in 2021 un SUV 100% electric ce ar putea costa 15.000 euro.
 
"Vom produce la Mioveni masini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima sa facem un model 100% electric”, spunea Dridi care a adaugat ca va fi utilizata platforma pe care este construit si noul Clio, platforma care permite si construirea de hibride plug-in. "Suntem parte a aliantei si ne putem adapta rapid. Stiti cat ne-a luat sa facem Logan Stepway? Doar patru luni. Asa este lumea moderna, trebuie sa fii agil, sa te adaptezi la context foarte rapid”.
 
Specificatii tehnice pentru Dacia electrica nu sunt inca disponibile oficial. Ne putem astepta la un motor electric de 80 CP, alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate neta de 35 kWh si conectivitate la statii de incarcare prin porturi Type 2 (pana la 22 kW) si CCS (pana la 50 kW).



Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: daciamasina electricaieftinalow cost

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]