Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din toti angajatorii verificati de Inspectia Muncii, 15% nu respectau masurile anti-pandemie

de Florin Amariei 04 Feb. 2021 1546
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un raport nou intocmit de Inspectia Muncii releva ca din toti angajatorii verificati numai 15% nu respectau masurile anti-pandemie si au trebuit sanctionati sub o forma sau alta.

Un numar de 1.540 de angajatori au fost controlati, in perioada 25 - 30 ianuarie, de reprezentantii Inspectiei Muncii, pentru verificarea masurilor de prevenire si combatere a pandemiei, iar dintre acestia 434 de angajatori au fost sanctionati, potrivit unui comunicat remis joi de Inspectia Muncii.
 
Actiunile de control efectuate in scopul prevenirii si combaterii efectelor pandemiei au avut ca rezultat aplicarea a 649 de sanctiuni contraventionale, dintre care amenzi in valoare totala de 77.800 lei. Inspectorii de munca au emis un numar de 897 de masuri de remediere a neconformitatilor.
 
Un numar total de 26.998 de salariati se aflau la locul de munca in timpul acestor controale, conform Inspectiei Muncii.
 
Pe de alta parte, verificand prevederile legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca, inspectorii de munca au aplicat, in perioada 25 - 30 ianuarie, amenzi in valoare de 3.268.300 de lei.
 
Un numar de 142 de persoane care desfasurau munca nedeclarata au fost depistate, iar 1.681 de avertismente au fost aplicate, fiind dispuse 4.386 masuri de remediere a neconformitatilor constatate.
 
Sunteti pregatit pentru un control? Vezi AICI ce aspecte vizeaza in mod special inspectorii ITM in aceasta perioada!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: angajatoriinspectia munciimasuri anti-pandemieamenzi inspectia muncii angajatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Inspectia Muncii: Accidentele de munca au scazut in 2020

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Inspectia Muncii anunta prin vocea inspectorului general ca accidentele de munca au scazut cu 25% in 2020, an marcat de pandemie si masuri stricte cu...

TOP. Care sunt cei mai doriti angajatori din Romania

de Florin Amariei
04 Mar 2020
Conform celui mai recent sondaj efectuat in tara noastra, cei mai doriti angajatori din Romania sunt Google, Porsche, Amazon si reteaua Regina Maria....

Angajatorii romani vor mai multi muncitori din afara tarii

de Florin Amariei
25 Feb 2020
Un nou sondaj releva faptul ca angajatorii romani vor si intentioneaza sa aduca mai multi muncitori din afara tarii in 2020. Aproape 25% din cei...

BNS vrea un clasament national al angajatorilor pe un nou criteriu

de Florin Amariei
19 Aug 2019
Blocul National Sindical (BNS) isi doreste un clasament national al angajatorilor in baza unui nou criteriu: respectarea drepturilor salariatilor....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]