Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila 11 Oct. 2022 649
Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea producatorului japonez de automobile la un nou proiect de vehicule electrice al partenerului sau francez, potrivit News.ro.

Discutiile au inclus, pana la acest moment, vanzarea de catre Renault a unei parti din actiunile detinute la Nissan, conform unor persoane apropiate situatiei. 
 
De asemenea, este de asteptat ca negocierile sa continue inaintea unei prezentari a Renault adresata investitorilor, la inceputul lunii viitoare. La acel moment, producatorul francez de masini va putea oferi o actualizare cu privire la noua sa divizie de vehicule electrice, numita "Ampere".
 
In prezent, Renault detine aproximativ 43% din Nissan. Acesta la randul sau detine o participatie de 15% in partenerul sau pe termen lung, la care statul francez are o participatie de 15%.
 
In ceea ce priveste actiunile Renault, acestea au inregistrat cresteri cu pana la 6% in urma informatiei. Astfel, a afisat cea mai buna performanta in cadrul indicelui francez de referinta CAC-40. Ulterior, avansul a incetinit la 3,54%.
 
Cele doua comanii au afirmat intr-un comunicat comun ca sunt "angajate in discutii deschise in jurul mai multor initiative". De asemenea, este inclusa potentiala investitie Nissan in compania de vehicule electrice si in ceea ce au numit "imbunatatiri structurale" ale aliantei.
 
Un rol esential in discutiile despre remodelarea termenilor l-au avut CEO-ul Renault, Luca De Meo si CEO-ul Nissan, Makoto Uchida. De asemenea, un grup de directori ai Nissan si directorul operational Ashwani Gupta au fost implicati in dezvoltarea discutiilor in utltimele luni.
 
Planurile Renault sunt de a-l atrage pe Nissan ca investitor in noul sau proiect de vehicule electrice. Acest proiect va fi infiintat alaturi de o unitate separata de motoare cu ardere interna.
 
Nissan doreste, in schimbul investitiei in proiectul de vehicule electrice, o reducere a participatiei Renault. Dominatia franceza a aliantei a fost mult timp un punct de disputa pentru Nissan. Astfel, acesta din urma doreste ca Renault sa-si reduca participatia la 15% pentru a ajunge la nivelul propriei participatii la Renault, a declarat pentru Reuters sursa familiarizata cu problema. 
 
In ceea ce priveste compania japoneza, discutiile ar putea reprezenta o sansa la resetarea structurii pe care multi directori Nissan au considerat-o dezechilibrata. Acest fapt s-a constat avand in vedere modul in care a progresat activitatea dezvoltare a vehiculelor in ultimii ani.
 
In acest sens, Nissan ar putea lua in considerare o atragere de fonduri pentru a rascumpara actiunile detinute de Renault, potrivit Reuters.
 
Renault si Nissan au refuzat sa comenteze dincolo de declaratia lor.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: renaultnissanaliantaalianta renault nissan

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Nissan infiinteaza o noua companie

de Bianca Tila
11 Nov 2022
Anuntul noii companii a fost facut de divizia de investitii a Nissan. Aceasta se va numi Nissa Mobility Service Co si isi va desfasura activitatea in...

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a...

Avtovaz, partenerul Renault in Rusia, se va descurca singur

25 Mar 2022
Partenerul rus al Renault - Avtovaz - a anuntat ca va lucra singur, fara componente auto fabricate in strainatate, dupa ce producatorul auto francez...

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei
21 Feb 2022
Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]