Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Donau Chem Turnu Magurele, activ dupa 5 ani de pauza

de Florin Amariei 01 Iul. 2020 1840
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O veste buna pentru economia locala, dar si pentru cea nationala: dupa 5 ani de pauza, Donau Chem Turnu este din nou activ.

”Grupul de firme Interagro are placerea sa isi anunte partenerii, colaboratorii si pe toti cei interesati ca fabrica de ingrasaminte agricole Donau Chem Turnu Magurele si-a reluat activitatea. Dupa o perioada de peste 5 ani in care productia a fost suspendata (data opririi: 11 martie 2015), intreprinderea a repornit gradual instalatiile astfel incat, in 23 iunie, Donau Chem ajunge, din nou, la o productie zilnica de circa 1.500 de tone de uree si 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consuma 1,6 milioane de mc de gaze”, a anuntat grupul intr-un comunicat, care precizeaza ca toata aceasta cantitate reprezinta importuri.
 
In prezent, unitatea din Turnu Magurele are un numar de aproximativ 500 de angajati, a fost angajat personal in vederea repornirii si se vor mai face angajari, estimarile grupului fiind ca va ajunge la 1.000 de salariati, pana la finalul trimestrului 3 din acest an.
 
Livrarile de produse specifice se vor face atat la intern, cat si la export.
 
Pe langa Donau Chem, grupul InterAgro are deja in functiune fabrica de ingrasaminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnica de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac si 900 de tone de azotat de amoniu. 
 
”Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantitatile provin, de asemenea, din import. Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din Romania si un important angajator care plateste, doar contributii sociale pentru salariati, echivalentul a peste 1 milion de dolari lunar”, informeaza grupul.
 
Programul de redeschidere a fabricilor de ingrasaminte operate in Romania va continua in ritm accelerat, pana la sfarsitul acestei toamne urmand a incepe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Savinesti si ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacau, unitati la care recrutarile de personal deja au inceput. 
 
"Vom ajunge ca, la finalul trimestrului 3 2020, in cele 4 fabrici pe care InterAgro le va avea deschise, sa producem circa 5.300 de tone de uree zilnic si 4.700 de tone de amoniac, asigurand aproape integral necesarul pentru aceste produse al Romaniei", afirma Ioan Niculae, presedinte InterAgro Group.
 
Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integrati ai Romaniei, operand sase fabrici de ingrasaminte si peste 47.000 de ha de teren agricol. Detine si opereaza, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole si investeste in turism si sport.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: donau chem turnu magurelecombinatinteragro

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]