Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Economia globala va creste in 2020, insa ritmul va fi unul modest

de Florin Amariei 07 Ian. 2020 2377
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unei noi analize publicate marti, economia globala va continua sa creasca in acest an. Ritmul, insa, va fi unul modest.

Previziunile PwC arata ca economia globala va avansa din inertie, in 2020, atata timp cat tensiunile comerciale continua sa creeze provocari. Cu toate acestea, este de asteptat ca serviciile sa ramana unul dintre punctele forte pentru comertul global, valoarea totala a exporturilor de servicii la nivel global fiind prognozata sa atinga un record de 7 trilioane de dolari in 2020, arata estimarile.
 
"Globalizarea a fost o caracteristica definitorie a economiei globale inca din anii ’70. Cu toate acestea, volumul global de marfuri tranzactionate a incetinit dramatic si chiar a stagnat in 2019. Avand in vedere desfiintarea efectiva a mecanismului de solutionare a litigiilor din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului in luna decembrie, ne putem astepta la momente mai dificile pentru comertul mondial", spune Barret Kupelian, economist sef, PwC Marea Britanie.
 
La randul sau, Ionut Simion, country managing ppartner PwC Romania, spune ca in 2020 si in anii urmatori ar trebui sa aiba loc o consolidare a finantelor publice.
 
”Toate prognozele pentru Romania, inclusiv cea mai optimista de 4,1% apartinand guvernului, indica o incetinire a ritmului de crestere economica pentru acest an fata de anii anteriori, in linie cu tendinta economiei globale. Prin urmare, un cadru legislativ stabil si predictibil, precum si investitii publice, mai ales in infrastructura fizica ar putea contribui la activitatea economica. Din pacate, nivelul scazut al incasarilor bugetare ca pondere in PIB si ritmul alert de majorare a cheltuielilor curente ale statului pun presiuni si limiteaza rolul politicii fiscal-bugetare in stimularea cresterii economice. In 2020 si cu atat mai mult in anii urmatori, ar trebui sa aiba loc o consolidare a finantelor publice prin imbunatatirea colectarii taxelor si recalibrarea cheltuielilor publice pentru a crea un climat investitional favorabil”, arata Ionut Simion, country managing partner PwC Romania.
 
Conform scenariului de baza, prognoza PwC este ca toate economiile mari vor creste in 2020. Activitatea economica a SUA se va extinde cu aproximativ 2%, in linie cu rata sa potentiala de crestere.
 
"Zona Euro va avea un ritm de crestere de aproximativ 1%. Germania si alte economii sensibile la fluxurile comerciale globale vor deveni mai dependente de consumul intern ca sursa de crestere, in loc de exporturi si investitii nete. Dintre economiile emergente, cea a Chinei ar putea avansa cu mai putin de 6%. Conform ultimelor estimari ale FMI, 2019 a fost anul in care India a depasit Marea Britanie si Franta, devenind a cincea cea mai mare economie a lumii. Daca va mentine aceasta tendinta, India va depasi Germania pana in 2025 si Japonia inainte de 2030, urmand sa ajunga a treia economie a lumii dupa SUA si China", spun specialistii.
 
Economiile G7 vor continua sa genereze aproximativ 2 milioane locuri de munca in acest an. Patru din cinci noi locuri de munca din tarile G7 vor fi create de SUA, Marea Britanie si Japonia. Pe masura ce forta de munca disponibila din G7 devine din ce in ce mai putina, castigurile vor continua traiectoria ascendenta. In absenta imbunatatirii productivitatii, marjele de profit ale companiilor ar putea fi afectate.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: economia globalaanaliza2020ritm modest

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Inspectia Muncii: Accidentele de munca au scazut in 2020

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Inspectia Muncii anunta prin vocea inspectorului general ca accidentele de munca au scazut cu 25% in 2020, an marcat de pandemie si masuri stricte cu...

INS: Romania a avut cu 83% mai putini turisti straini in 2020

de Florin Amariei
17 Mar 2021
Pandemia a lovit direct in HoReCa, iar acum INS confirma dezastrul. In Romania au ajuns cu 83% mai putini turisti straini in 2020. In anul 2020,...

Grupul hotelier Accor, pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Grupul hotelier Accord, prezent si in Romania, anunta ca a inregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020. Mai mult, activitatea globala...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]