Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Electrica renunta la 35 de manageri

de Florin Amariei 03 Feb. 2022 1531
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Electrica trece printr-un proces amplu de reorganizare si anunta ca 35 de posturi de conducere vor fi desfiintate. Planurile au fost deja aprobate.

In urma procesului de reorganizare, numarul de posturi in companie se va reduce de la 120 la 85 in timp ce numarul posturilor de conducere scade cu 25%.
 
"Societatea Energetica Electrica SA ("Societatea" sau "Electrica") informeaza actionarii si investitorii asupra faptului ca, in cadrul sedintei din 2 februarie 2022, Consiliul de Administratie al Societatii a aprobat: implementarea unui proces de reorganizare a structurii de personal a Societatii si aplicarea masurii de concediere colectiva; modificarea structurii organizatorice a Societatii cu efect de la data de 1.03.2022; modificarea Regulamentului de organizare si functionare al Societatii cu efect de la data de 1.03.2022; notificarea autoritatilor relevante si a Sindicatului cu privire la hotararea finala a Societatii de a pune in aplicare procesul de reorganizare si de a efectua concedierea colectiva a salariatilor care in prezent ocupa posturile ce se vor desfiinta, precum si transmiterea tuturor datelor si informatiilor prevazute de art. 72 din Codul muncii, incluzand rezultatul procesului de informare si consultare cu Sindicatul", mentioneaza compania.
 
Potrivit sursei citate, cu privire la necesitatea si oportunitatea desfasurarii procesului de reorganizare a structurii de personal, acesta face parte dintr-un complex mai amplu de masuri "care sa pregateasca atat Electrica, cat si pe fiecare dintre filialele sale sa actioneze agil intr-un domeniu marcat de volatilitate, incertitudine si complexitate, sa faca fata provocarilor din mediul intern si extern si sa-si intareasca perfomanta financiara, in baza careia sa poata transpune proiectele de dezvoltare despre care actionarii si investitorii sunt informati in conformitate cu principiile de transparenta adoptate".
 
"Masurile de natura organizatorica prevazute in Planul de reorganizare au ca obiective redimensionarea si redefinirea schemei de personal a Societatii, precum si a modului de organizare si functionare al acesteia, pentru adaptarea optima intre numarul de personal si functiile indeplinite de acesta la conditiile actuale de activitate pe piata de energie. In mod concret, prin implementarea proiectului de transformare organizationala se vor obtine: o reducere de la o structura existenta de 120 de posturi la o structura viitoare de 85 de posturi si o structura aplatizata prin reducerea numarului de niveluri ierarhice. Ca rezultat al acestui demers, numarul de entitati organizationale din cadrul Societatii se va reduce semnificativ - o diminuare cu 19%, in timp ce numarul de posturi de conducere/coordonare se va reduce chiar mai mult - o diminuare cu 25%", conform directorului general al Electrica, Corina Popescu.
 
Grupul Electrica ofera servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori si are o arie de cuprindere nationala - cu o acoperire de 18 judete din trei zone geografice pentru distributia energiei electrice (Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord) si pe cuprinsul intregii tari pentru furnizarea energiei electrice si pentru intretinere si servicii energetice.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: electricareorganizareposturi conducere electrica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de...

Seful Enel X China, Lucian Ion, anunta lansarea serviciilor de mobilitate electrica

de Florin Amariei
20 Nov 2020
Seful Enel X China, romanul Lucian Ion, anunta lansarea serviciilor de mobilitate electrica in tara asiatica. Seful Enel X China este Lucian Ion,...

Electrica va produce energie regenerabila printr-o achizitie facuta in Giurgiu

de Florin Amariei
24 Iun 2020
Electrica Furnizare, parte din grupul Electrica, va produce energie electrica regenarabila printr-o achizitie facuta in judetul Giurgiu. Va putea...

Dacia va produce cea mai ieftina masina electrica

de Florin Amariei
19 Feb 2020
Dacia anunta ca pe 3 martie vom avea prima ocazie de a vedea noul automobil complet electric si low-cost pe care compania-l va produce. E drept,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]