Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Electrica va produce energie regenerabila printr-o achizitie facuta in Giurgiu

de Florin Amariei 24 Iun. 2020 1599
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Electrica Furnizare, parte din grupul Electrica, va produce energie electrica regenarabila printr-o achizitie facuta in judetul Giurgiu. Va putea injecta pana la aproape 7 MW in reteaua nationala.

"Electrica Furnizare S.A., parte a Grupului Electrica, anunta intrarea pe piata de productie de energie electrica prin semnarea unui contract de vanzare-cumparare cu Raylexo Limited si Long Bridge Management si Administrare S.R.L. in vederea achizitionarii Parcului Fotovoltaic Stanesti, din judetul Giurgiu, detinut de firma Long Bridge Millenium SRL. Cu o capacitate instalata de 7,5 MW si o capacitate de functionare limitata la 6,8 MW, Parcul fotovoltaic Stanesti este amplasat pe o suprafata de 17,5 ha si a fost construit in perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, incepand sa injecteze energie electrica in retea din luna februarie 2013". anunta compania.
 
Finalizarea tranzactiei si transferul titlului de proprietate asupra partilor sociale catre Electrica Furnizare S.A. sunt supuse indeplinirii conditiilor suspensive agreate de parti, precum si a formalitatilor relevante. Pretul de cumparare va fi determinat la data finalizarii tranzactiei, in conformitate cu prevederile contractului de vanzare-cumparare.
 
Achizitia realizata de Electrica Furnizare S.A., lider pe piata de furnizare de energie electrica din Romania, este un prim pas pentru atingerea obiectivului de dezvoltare pe verticala a Grupului Electrica, prin intrarea pe piata de productie de energie electrica, in special din surse regenerabile. In aceasta tranzactie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipa de consultanti.
 
"Extinderea pe lantul valoric al energiei electrice, in special in zona de productie din surse regenerabile, reprezinta unul dintre obiectivele importante ale Strategiei Grupului Electrica pentru intervalul 2019-2023. Preconizam ca astfel de achizitii ne vor ajuta sa atingem sinergii importante, continuand optimizarea ariei de furnizare din cadrul Grupului si in aceasta directie, in plus fata de procesul actual de transformare organizationala. Constientizam importanta decarbonizarii sectorului energetic si suntem preocupati de o dezvoltare sustenabila a afacerii, in special in contextul noii provocari lansate de Comisia Europeana pentru statele membre - Green Deal sau Noul pact ecologic. Cel putin pentru urmatoarea decada, sustenabilitatea inseamna cu siguranta sa fim green in domeniul productiei, pentru ca Acordul de la Paris are ca obiectiv principal ca, pana in 2030, la nivelul Uniunii Europene, producerea de energie din surse regenerabile sa depaseasca 30%. Desigur, dezvoltarea sustenabila inseamna pentru noi si faptul ca ne preocupa ca astfel de proiecte sa aduca plus valoarea estimata pentru afacere si investitori, consolidand rezultatele Grupului Electrica. In acest sens, analizam in continuare si alte potentiale oportunitati de crestere anorganica, in concordanta cu strategia noastra", a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.
 
Electrica Furnizare, filiala de furnizare energie electrica si gaze naturale a Grupului Electrica, ofera servicii unui numar de aproximativ 3,6 milioane de clienti finali, atat in regim de ultima instanta, cat si pe piata concurentiala. Compania detine licenta pentru desfasurarea activitatii de furnizare energie electrica ṣi gaze naturale pe intreg teritoriul tarii.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: electricaenergie electrica regenerabilagiurgiu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de...

Electrica renunta la 35 de manageri

de Florin Amariei
03 Feb 2022
Electrica trece printr-un proces amplu de reorganizare si anunta ca 35 de posturi de conducere vor fi desfiintate. Planurile au fost deja aprobate....

Seful Enel X China, Lucian Ion, anunta lansarea serviciilor de mobilitate electrica

de Florin Amariei
20 Nov 2020
Seful Enel X China, romanul Lucian Ion, anunta lansarea serviciilor de mobilitate electrica in tara asiatica. Seful Enel X China este Lucian Ion,...

Dacia va produce cea mai ieftina masina electrica

de Florin Amariei
19 Feb 2020
Dacia anunta ca pe 3 martie vom avea prima ocazie de a vedea noul automobil complet electric si low-cost pe care compania-l va produce. E drept,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]