Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Elon Musk: Nu imi face placere sa fiu CEO-ul Tesla

de Florin Amariei 13 Iul. 2021 1176
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Elon Musk a marturisit in fata instantei ca pozitia de CEO a Tesla nu ii aduce nicio placere.

Procesul intentat de fonduri de pensii alesindicatului si manageri de active acuza ca Musk a fortat consiliul de adminsitratie al Tesla sa iroseasca activele companiei pentru a cumpara SolarCity, care inregistra pierderi. La momentul respectiv, Musk detine participatii de cate 22% la Tesla si SolarCity, aceasta din urma fondata de verii sai.
 
Musk a spus in depozitia sa de luni ca a incercat "foarte mult sa nu fie CEO al Tesla, dar ca a fost nevoit, pentru ca altfel tesla ar fi murit".
 
Procesul actionarilor il acuza pe Musk ca a dominat discutiile despre acord, impingand Tesla sa plateasca mai mult pentru SolarCity si actionand inselator cu privire la starea financiara deteriorata a producatorului de panouri solare.
 
La debutul procesului de doua saptamani din Wilmington, Delaware, Musk, purtand un costum negru, camasa alba si o cravata inchisa la culoare, a refuzat sa fie de acord ca controleaza membrii consiliului de administratie si nu a fost de acord cu interviurile il infatiseaza ca un sef cu putere nelimitata.
 
Avocatul actionar Randall Baron a intrebat daca consiliul a verificat cele doua "planuri principale" ale Tesla sau titlul sau de Technoking, pe care si l-a acordat in martie.
 
"A generat o gramada de presa gratuita, Tesla nu face publicitate si a fost  util pentru vanzarile generale", a spus Musk despre titlul neobisnuit, numindu-l o gluma.
 
"Cred ca sunt amuzant", a mai spus el.
 
Planurile principale ale Tesla inclus obiectivul pe termen lung al companiei de a crea vehicule accesibile cu surse de energie durabile.
 
La baza procesului sunt afirmatiile ca Musk era actionar majoritar al Tesla. Daca ar fi fost, acest lucru ar impune un standard legal mai dur si ar creste probabilitatea ca acordul sa fie nedrept pentru actionari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: elon muskteslaceo teslamusk placere ceo tesla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Elon Musk vrea sa lanseze un nou serviciu

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Proprietarul X spune ca va lansa un serviciu de e-mail, la un moment dat. In ultima saptamana, in cadrul platformei sociale detinuta de Elon Musk...

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla inregistreaza un nou record de livrari

de Bianca Tila
03 Ian 2023
Tesla a anuntat ca in 2022 a livrat peste 1,31 milioane de masini. Comparativ cu anul anterior, cand a livrat 936.000 de unitati, acum a reusit sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]