Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Estee Lauder cumpara marca de moda Tom Ford

de Bianca Tila 16 Nov. 2022 626
Estee Lauder cumpara marca de moda Tom Ford
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marca americana Tom Ford va fi cumparata de Estee Lauder Cos Inc (EL.N) printr-o tranzactie de 2,8 miliarde de dolari.

Pana la acest moment, este cea mai mare tranzactie facuta de Estee Lauder. Aceasta se adauga unei linii de produse de infrumusetare si imbracaminte din portofoliul marcii Clinique, potrivit News.ro.
 
De asemenea, companiile de lux s-au bucurat de o cerere constanta pentru produsele lor, insa au inceput sa apara fisuri din cauza inflatiei ridicate.
 
In aceasta luna, Estee Lauder a declarat ca retailerii americani au redus stocurile pe fondul temerilor legate de o incetinire a cererii. Astfel, au redus previziunile pentru intregul an.
 
Estee Lauder are deja incluse produse de infrumusetare si parfumuri Tom Ford, lucru ce a ridicat cateva semne de intrebare pe Wall Street.
 
"Avand in vedere puterea Tom Ford Beauty, in special pe cea mai importanta piata de crestere pe termen lung a EL, China, intelegem atractivitatea tranzactiei, dar gestionarea afacerilor de moda lasa unele intrebari", a scris Olivia Tong, analist la Raymond James, intr-o nota din 14 noiembrie.
 
Din seria de tranzactii realizate de Estee Lauder, achizitia Tom Ford este cea mai recenta. De asemenea, la aceasta se adauga si preluarea controlului asupra proprietarului marcii de ingrijire a pielii Ordinary, Deciem. La acel moment, tranzactia s-a incheiat la 1 miliard de dolari.
 
Actiunile Estee au inregistrat scaderi de 17%. In acest sens, Tom Ford a intrat in negocieri cu Estee Lauder saptamana trecuta. Ofertele au trecut de cele concurente ale unor companii, precum Gucci si Kering SA, a relatat vineri Financial Times.
 
Se asteapta ca tranzactia sa se finanteze printr-o combinatie de numerar, datorii si 300 de milioane de dolari in plati amanate catre vanzatori. Acestea vor deveni scadente incepand cu iulie 2025, potrivit Estee Lauder.
 
In ceea ce priveste activitatea marcii Tom Ford, directorul general al acesteia va continua vizionarul creativ realizat pana la acest moment.
 
Estee Lauder a avut drept consilier financiar pe Perella Weinberg Partners LP, iar consilierul juridic a fost Paul, Weiss, Rifkind, Wharton&Garrison LLP. In acest timp, Tom Ford a beneficiat de ajutorul lui Goldman Sachs&Co.LLC in rolul de consilier financiar si de ajutorul lui Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLP in rolul de consilier juridic. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: tom fordestee laudertranzactie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]