Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

European Energy are filiala in Romania

de Florin Amariei 24 Sep. 2021 1475
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

European Energy, o companie din Danemarca, are acum filiala in Romania.

"Compania daneza de energie regenerabila European Energy, care dezvolta, finanteaza, construieste si opereaza parcuri eoliene si solare, precum si instalatii de hidrogen si capacitati de stocare la nivel global, a deschis o filiala in Romania, ca parte a planurilor de extindere a prezentei internationale si a strategiei de a deveni un jucator important pe piata locala. Incepand din septembrie, Ioannis Kalapodas a fost numit Head of Office al reprezentantei din Bucuresti si va conduce activitatile European Energy in Romania", a anuntat compania.
 
Cu peste 10 ani de experienta pe piata internationala a energiei regenerabile, Ioannis Kalapodas a detinut anterior roluri de conducere in arii precum Business Development, Project Development, Engineering, Procurement and Construction, Project and Finance Management. Inainte de acest rol, a detinut functii de conducere pe piata din Romania din 2012.
 
In noul rol de Head of Office, Ioannis Kalapodas se va concentra pe strategia de expansiune a European Energy pe piata romaneasca, urmarind sa construiasca prezenta companiei prin dezvoltarea de noi proiecte si investitii.
 
"Romania se pregateste pentru o crestere semnificativa in zona regenerabilelor, ceea ce va conduce la o transformare majora a sectorului energetic local si, de asemenea, la multe beneficii pentru consumatori si mediu. Tendintele din lume sunt foarte clare: tehnologia si pretul accelereaza dezvoltarea energiei regenerabile in urmatorii ani si sunt bucuros sa contribui la tranzitia verde a Romaniei, o tara care este considerata printre prioritatile noastre la nivel global", spune Ioannis Kalapodas, Head of Office al European Energy in Romania.
 
European Energy intra pe piata locala intr-un moment in care Romania intentioneaza sa adauge o capacitate noua de 6,9 GW de energie din surse regenerabile pana in 2030. Se estimeaza ca mai mult de 3,7 GW din aceasta capacitate vor fi proiecte solare. Romania are ca obiectiv atingerea unei cote de 30,7% din consumul de energie al tarii provenite din surse regenerabile pana in 2030. Acest obiectiv ambitios asigura Romaniei un rol important in regiunea Europei Centrale si de Est si va avea un impact major asupra reducerii emisiilor de CO2 in tara.
 
"Dupa cativa ani de stagnare a investitiilor majore in sectorul energiei din surse regenerabile, cauzate de legislatie, piata romaneasca arata din ce in ce mai interesant si unul dintre motive este recenta ridicare a interdictiei privind incheierea contractelor de achizitie a energiei electrice (Power Purchase Agreements). Acest lucru permite sectorului energetic sa devina mai putin volatil pentru potentialii investitori", spune Ioannis Kalapodas.
 
In prezent, Romania are o capacitate totala instalata de 3 GW in parcurile eoliene si de aproape 1,4 GW in centralele solare, conform Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Asadar, capacitatea existenta de productie a energiei electrice din aceste surse regenerabile va creste de peste doua ori pana la finele lui 2030. Cererea mai mare de energie regenerabila nu numai ca va schimba consumul de energie electrica, ci va transforma si transportul greu si sectorul de incalzire a cladirilor, in deceniile urmatoare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: european energyromaniaeuropean energy romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

Prada investeste 19 milioane de euro in a doua sa fabrica din Romania

de Florin Amariei
23 Sep 2021
Producatorul de articole vestimentare si accesorii de lux Prada a anuntat ca investeste 19 milioane de euro pentru a deschide a doua sa fabrica din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]