Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fabrica de preparate din carne: povestea unei afaceri de familie

de Alina Constantinescu 16 Dec. 2016 9567
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 1999, Adrian, Gabriel, Iosif si Letitia au pus pe picioare una dintre cele mai moderne fabrici de preparate din carne: AGIL. Este o afacere de familie care s-a dezvoltat de-a lungul anilor, calitatea mezelurilor determinand cresterea numarului de clienti. Primul produs realizat s-a numit "Pleskavita" si este un sortiment de hamburger. O etapa importanta in dezvoltarea firmei a fost investitia de peste 250.000 de dolari din anul 1999, folositi pentru achizitionare unor utilaje de inalta performanta in industria alimentara.

Simona Bordea, reprezentantul legal al companiei, a depus in 2009 un proiect pe Masura 123 „ Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, proiect care avea ca obiectiv extinderea fabricii de preparate din carne prin constructia de spatii de procesare (spatii de pregatire sunci, de refrigerare, de uscare si afumare), spatii de depozitare (congelator), achizitia de utilaje tehnologice de mare productivitate pentru produse feliate (masina de feliat mezeluri si de ambalat produse feliate) si achizitia de mijloace de transport specializate pentru distributie.

In 2010 a fost semnat Contractul de Finantare iar proiectul a fost finalizat in 2013. Obiectivele proiectului au fost indeplinite, fabrica fiind dotata cu utilaje de ultima generatie.

Ideea de proiect a plecat de la dorinta de adaptare la Normele Europene legate de prelucrarea carnii. De asemnea, s-a dorit cresterea calitatii produselor iar fabrica veche nu putea sustine aceste obiective. In acel moment, a fost clar faptul ca trebuie sa aleaga: putea pastra afacerea doar in urma unei modernizari sau renunta la fabrica in care, pe langa eforturi financiare, investise si sentimente.

A studiat posibilitatile dezvoltarii impreuna cu membrii familiei si a decis accesarea Masurii 123.

Momentul demararii proiectului este si acum riterat cu placere la fel ca si cel al finalizarii acestuia: „am sesizat imbunatatirea conditiilor de lucru pentru salariatii nostri in cadrul proceselor de ambalare, livrare, igiena, calitate si asa mai departe. Cofinantarea a fost asigurata atat prin intermediul unui credit de la o banca, cat si din surse proprii”.

In  prezent, numarul clientilor AGIL este in crestere de la un an la altul, acestia fiind multumiti de calitatea salamului Vino-Rosso, suncii de casa si a celorlalte sortimente. „Nu putem spune ca avem o specialitate a casei deci toate produsele noastre sunt speciale. Magazinele noastre ocupa o pondere insemnata in vanzarea cu amanuntul a produselor din carne si a altor produse alimentare precum renumita Pleskavita. Suntem prezenti pe piata prin intermediul celor 60 de puncte de lucru dechise in judetele Alba, Arad, Caras-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Bihor si Timis”.

Viitorul pare stabil in ochii doamnei Bordea, AGIL concentrandu-si eforturile catre respectul pe care il au pentru clienti, calitatea superioara a produselor dar si catre seriozitatea in relatiile de colaborare cu toti partenerii de afaceri.

Ce sfat ofera tinerilor antreprenori:

„Ii sfatuim pe cei care vor sa acceseze fonduri europene sa respecte prevederile legii deoarece nu proiectul nu poate fi finalizat daca exista intentii de fraudare. Sumele de bani sunt justificare in cele mai mici detalii de accea este important sa fiti seriosi si sa urmariti atingerea scopului propus prin proiect”.

Sursa: AFIR
 


Tags: afaceri de familiefabrica de carneafacere cu fonduri europene

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]