Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook Libra se transforma in Diem Dollar

de Florin Amariei 02 Dec. 2020 1679
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Facebook schimba numele monedei virtuale pe care planuieste sa o lanseze din Libra in Diem Dollar.

Criptomoneda pe care Facebook, impreuna cu celelalte companii care compun Libra Association, vrea sa o lanseze anul viitor se va numi Diem Dollar, in loc de Libra, cum a fost botezata initial.
 
Schimbarea de nume afecteaza si asociatia de companii care sustin moneda. Libra Association devine, astfel, Diem Association.
 
Schimbarea de nume vrea sa sugereze o oarecare independenta de Facebook si sa arate ca, in spatele monedei sta o asociatie de mai multe firme, nu doar Facebook.
 
Fosta Libra a trecut prin schimbari majore inca inainte de a fi lansata. Initial trebuia sa fie un stablecoin care sa se bazeze pe mai multe monede nationale, care sa-i confere mai multa stabilitate.
 
In urma numeroaselor critici, fosta Libra Association a decis ca moneda virtuala sa aiba la baza doar dolarul american, de aici si numele Diem Dollar.
 
"Dem Association va furniza o platforma simpla pentru fintech-uri, care sa poata oferi companiilor si utilizatorilor servicii de plati instante, ieftine si sigure" se arata in comunicatul oficial emis cu ocazia redenumirii monedei.
 
Diem ar putea fi lansata chiar la inceputul anului viitor de asociatia compusa din 27 de membri.
 
Deseori se face greseala ca moneda virtuala (criptomoneda) sa fie considerata o moneda electronica. Conform legii, aceasta nu este o moneda electronica. Astfel, in Romania, art. 4 lit. f din Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica, defineste moneda electronica ca fiind „o valoare monetara stocata electronic, inclusiv magnetic, reprezentand o creanta asupra emitentului, emisa la primirea fondurilor in scopul efectuarii de operatiuni de plata si care este acceptata de o persoana, alta decat emitentul de moneda electronica”.
 
Pe scurt, moneda electronica este varianta electronica a bancnotelor si monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plata electronic (e-money). Acesta este folosit, de regula, pentru a face plati electronice de mica valoare.
 
Exista mai mult de 4000 de criptomonede disponibile pentru comertul pe pietele online, dar numai aproximativ 20 dintre acestea au avut capitalizari de piata de peste 10 milioane USD.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: facebook libradiem dollarcriptomonedemonede virtuale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]