Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferme de alpaca in Europa

de Marian Curelaru 15 Apr. 2014 23702
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Originara din America Centrala, alpacaua a fost adaptata si in Europa. De cativa ani, este crescuta din ce in ce mai mult in Anglia, in Elvetia sau in Franta. De curand, fermele de alpaca au inceput sa se dezvolte si in Belgia, dupa cum arata site-ul rtbf. Principalul atu al acestui animal exotic este lana, din fibrele careia se produc fire fine si matasoase ce rivalizeaza in frumusete cu cashmirul si mohairul, dar sunt mult mai durabile si mai rezistente.

De departe seamana cu o oaie al carui gat a fost alungit. Privita mai de aproape, aerul sau mandru ori chiar trufas si orgolios aminteste de cel al fratelui ei mai mare: lama. Pentru ca alpacaua nu este o ovina, ci un camelid, precum varul sau mai indepartat, dromaderul.

Este intalnita din ce in ce mai des in Europa, unde este crescuta pentru lana si pentru parcurile de agrement (cu beneficii suplimentare pentru turism) ori pentru a fi vanduta ca animal de companie.
 
In Belgia, intalnim exemplul familiei Laurence si Eric Varlet, din Ciergnon (Wallonia), care au un septel de 16 alpacale. In 2011, ei au decis sa adopte doua alpacale, fiind in cautarea unor animale usor de intretinut si companie placuta pentru copiii lor. Lamele au fost alegerea potrivita pentru sunt blande, frumoase, sanatoase si usor de ingrijit, iar dispozitia lor calma si fericita le face favoritele copiilor.

Pasionati de acest animal exotic, Laurence si Eric si-au sporit septelul, dupa ce au cumparat un mascul reproducator, cu 12.000 de euro.
 
Cresterea lamelor reprezinta o excelenta oportunitate de investitie deoarece lama produce o lana de o calitate deosebita. Fibra de lama este mult mai fina decat lana de oaie, este curata si de 7 ori mai izolanta, calitati pentru care este foarte cautata in domeniul confectiilor de calitate. In plus, este placuta la atingere si se fileaza cu usurinta.

Din toate aceste motive, ea este si mai scumpa: 100 de grame se vand cu preturi de la 18 la 40 de euro, in functie de calitate, fata de 5-10 euro in cazul lanii de oaie. La alpaca productia medie de lana este de 2 kg per animal adult anual.
 
Constienti de valoarea acestei fibre animale, Laurence si Eric au decis sa se lanseze in productia de fire pentru tricotat din lana de alpaca. Ei au investit intr-o filatura si cauta nise pentru vanzare.

Capacitatea de productie este de doua tone pe an, iar cele 16 alpacale pe care le detin nu le pot asigura atata materie prima. Astfel, ei cumpara fibre de alpaca de peste tot din Europa.
 
In fiecare an, septelul de lame reproducatoare permite, de asemenea, vanzarea de pui pentru parcurile de agrement sau ca animale de companie (pret mediu: 1000 de euro).
 


Tags: cresterea animaleloralpacafermeeuropaexotic

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Intel investeste in Europa. Vestea este una extrem de buna pentru industria auto

16 Mar 2022
Intel s-a hotarat si investeste 80 de miliarde de euro in Europa. Anuntul este primit cu bucurie de industria auto. Iata de ce! Acest plan include...

Cele mai vechi afaceri din Europa care inca fac bani

de Florin Amariei
21 Apr 2020
Cu toate ca inca ne aflam inca in pandemie si multi dintre noi sunt obligati sa ramana la domiciliu, e important sa ne pastram o doza de optimism...

CEO Airbus Europa: Luam in calcul sa renuntam la fabrica din Brasov

de Florin Amariei
17 Oct 2019
Airbus anunta, prin vocea CEO-ului pe Europa, ca ar putea renuntat in curand la fabrica din Brasov. Olivier Michalon spune ca nu a avut cu cine...

Voiaje exotice la cutie

de Marian Curelaru
11 Mar 2014
Ce afacere poti deschide atunci cand ai 24 de ani, un master in antreprenoriat si o pasiune vie pentru calatorii? Frantuzoaica Maud Dumont a ales sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]