Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fuziunea dintre Fiat si PSA, anchetata de CE

de Florin Amariei 19 Iun. 2020 1464
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fuziunea dintre Fiat si PSA va fi anchetata de Comisia Europeana (CE), anunta un comisar.

Comisia Europeana (CE) a anuntat miercuri deschiderea unei anchete aprofundate care vizeaza proiectul de fuziune a constructorilor auto PSA si Fiat Chrysler, din cauza ingrijorarilor ca aceasta fuziune ar putea afecta competitia in 14 state membre UE plus Marea Britanie, transmite Reuters.
 
Cele doua companii, care prin fuziune ar da nastere celui de-al patrulea mare producator auto mondial, ocupa "o pozitie puternica" pe piata vehiculelor utilitare, a explicat comisarul european pentru Concurenta, Margrethe Vestager.
 
"Vom evalua cu atentie daca operatiunea ar putea avea un impact negativ asupra concurentei", a subliniat Margrethe Vestager.
 
Cei doi producatori auto au instiintat Comisia Europeana la data de 8 mai 2020 cu privire la intentia lor de a fuziona. La finalul unei anchete preliminare, cele doua firme au decis sa nu prezinte angajamente, precum vanzarea de activitati sau de uzine, pentru a raspunde la ingrijorarile ridicate de Bruxelles.
 
Comisia este ingrijorata ca aceasta fuziune ar putea reduce concurenta pe piata autovehiculelor utilitare usoare, cu o greutate mai mica de 3,5 tone, din 14 state membre (Belgia, Croatia, Cehia, Spania, Franta, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia) plus Marea Britanie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fuziunepsafiatanchetacomisia europeana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]